Σε δύο άξονες συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για το Γηροκομείο Χανίων, που βρίσκεται στο στόχαστρο λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων με φερόμενη αιτία την ανακοπή καρδιάς μέσα σε ένα χρόνο.
Οι αρχές εξετάζουν τις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων, αλλά και ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων και περιουσιών τροφίμων που απεβίωσαν σε άτομα που σχετίζονται με το γηροκομείο.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι δικηγόροι ζητούν να καταθέσουν μάρτυρες και από τη δική τους πλευρά. Δικηγόρος της δομής υποστήριξε ότι δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό θανάτων, καθώς το γηροκομείο δεν διαθέτει κανένα αρχείο. «Έχουν αφαιρεθεί όλα τα αρχεία», τόνισε.
Από την πλευρά της, η δικηγόρος των συγγενών τροφίμων που κατέληξαν, θέλει να ερευνηθεί και η περιφέρεια, αν και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης είχε υποστηρίξει ότι σε έλεγχο που έγινε δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό
«Έπαιρνε φάρμακα που δεν είχε πάρει σε όλη της τη ζωή»
Την ίδια ώρα, συγγενής κατήγγειλε ότι στους τρόφιμους δινόταν ψυχοφάρμακα. «Είδα από τον ΑΜΚΑ της ότι έπαιρνε φάρμακα που δεν τα είχε πάρει ποτέ στη ζωή της, ψυχοφάρμακα.. ακόμα και στεντόν της είχαν γράψει», λέει.
Ωστόσο, ο συνεργαζόμενος ψυχίατρος αρνείται ότι χορήγησε τέτοιου είδους φάρμακα. «Ποτέ δεν πρότεινα και δεν χορήγησα φάρμακο, φαρμακευτική ουσία, σκεύασμα φαρμακευτικό της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών, τύπου στεντόν ή οτιδήποτε άλλο», δήλωσε.
Παράλληλα, ο συνεργαζόμενος ψυχίατρος ανέφερε ότι «ο συντονιστής του ιατρικού έργου ήταν ο γιατρός της μονάδας και η διευθύντρια. Και μάλιστα πέρυσι με τον Covid, είμαι κάποιας ηλικίας, είχε υπάρξει το lockdown, και πέρασε και μήνας να πάω. Πιθανότατα την ίδια περίοδο που συνέβησαν ό,τι συνέβησαν με τις κατηγορίες».
Σύμφωνα με τον συνεργαζόμενο ψυχίατρο, ο γιατρός ήταν που υπέγραφε ανελλιπώς, ως αιτία θανάτου των ηλικιωμένων, την ανακοπή καρδιάς.
Ηρεμιστικά τους δίνουν γιά να μην τούς ενοχλούν,τι τα περάσατε τα γηροκομεία για καλά;