Συντάξεις: Από πόσα έτη ασφάλισης θα αυξηθούν – Τι δήλωσε ο Βρούτσης (BINTEO)

Κοινοποίηση:
720_694489_d08ea9e08d-ad1fa8d0e3b3d5d3

Η αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, αφήνει ανοιχτό “παράθυρο” για αύξηση των κύριων συντάξεων από 30 έτη ασφάλισης και πάνω, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο υπουργός είπε ότι η αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης, από την οποία θα προκύψει η αύξηση των συντάξεων, θα αφορά όσους έχουν 33 έτη ασφάλισης και πάνω, αλλά πρόσθεσε ότι η μελέτη αφήνει ανοικτό το “παράθυρο” για αύξηση από τα 30 χρόνια.

Οι αυξήσεις, πρόσθεσε θα δοθούν είτε άμεσα, σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν προσωπική διαφορά, είτε θα μειώσουν την προσωπική διαφορά και επομένως οι συνταξιούχοι θα δουν πιο γρήγορα τις αυξήσεις στις συντάξεις από την 1-1-2023.

Για τις επικουρικές συντάξεις, που κόπηκαν επειδή το άθροισμα με τις κύριες ήταν πάνω από 1.300 ευρώ, ο κ. Βρούτσης είπε ότι η μέση αύξηση θα είναι 99,5 ευρώ και θα κυμαίνεται από 5 έως 195 ευρώ.

Οι αυξήσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, πρόσθεσε, θα δοθούν αναδρομικά από την 1-1-2019, αφού ψηφισθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πάρει ΦΕΚ και γίνει ο επανυπολογισμός τους από τον ΕΦΚΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Για τα αναδρομικα που τα ακουω 2 χρονια και κατι ακρα του ταφου σιωπη,αλλα εχω μια ….ελπιδα αφου το λεει αυτος οτι η αυξησεις θα δοθουν πιο γρηγορα απο την 1.1.2023 δηλαδη σε τεσσερα χρονια ποιος ζει ποιος πεθαινει το λεει ο ξεφτιλας και δεν κοκκινιζει,αυτος που ελεγε και ξαναλεγα σε μεγαλο καναλι πριν 10 ημερες οτι αναδρομικα και αυξησεις στις επικουρικες θα δοθουν με την πληρομη των συνταξεων τον γεναρη του 2020 και οχι τον γεναρη του 2023 !!!!! κοπριτες και τυχαρπαστοι πολιτικοι αλητες μονο για τα επιδοματα των λαθροπηθικων νιαζεστε,για τον μαλακα τον Ελληνα συνταξιουχο σε 4 χρονια απο τωρα και οσοι γινουν ………αστεροσκονη τοτε για σας τους ανθελληνες προδοτες θα ειναι και λιγοτερα τα χρηματα,αλλωστε αυτο το ειχε πει ενας αλλος κοπριτης πολιτικος του ΠΑΣΟΚ οτι οι Ελληνες ζουν πολλα χρονια και πρεπει να πεθαινουν σιγα,σιγα..Δυστυχως αυτοι οι λεχριτες κυβερνανε την χωρα μετα την μεταπολιτευση. ουδεις Ελληνας!!!!!!!! ΞΕΦΤΙΛΕΣ………………

  2. Δυστυχώς, ΔΕΝ φταίνε μόνον αυτά τα κουμάσια, που στο φινάλε θέλουν κρέμασμα! φταίμε και εμείς οι Έλληνες, που όταν ρωτάω κάποιον τι θα ψηφίσει, μου απαντά ”μα δεν υπάρχει άλλος!” και με έκπληξη, επειδή δεν το ξέρω!!! όταν λοιπόν απαντώ, ότι υπάρχουν και πιο μικρά κόμματα, ή απάντηση? ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!!!!!!
    λες και τους δοκίμασαν και ξέρουν!!!!!! Με αυτό το σκεπτικό, ας καθίσουν λοιπόν στην μιζέρια τους, ας χάσουν και λίγη Ελλάδα, (μήπως νομίζεται οτι θα αδειάσουν οι καφετέριες?), με τίποτα! και να μην παραπονιέται ο Έλληνας, γιατί ένα μεγάλο μέρος της κατάστασης, το προκαλεί ο ίδιος!!!!!!!!!!!

  3. Αλητες και προδοτες ειναι και αυτοι που τους ψηφιζουν δεκαετιες τωρα.Και μυαλο δεν βαζουν.Παιρνει ενας μισθο περιπου 500 ευρω αλλα ψηφιζει καποιους για να παιρνουν 10000 ευρω το μηνα,χωρις να κανουν τιποτα!΄Η μαλλον κανουν.Καταστρεφουν τη χωρα.Εχει λογικη αυτο;;;Εσυ να εισαι στην πεινα αλλα ψηφιζεις αλλους να ζουν στη χλιδη;;;;
    Συνεπως οσοι ψηφιζετε αυτους,μην μιλατε καθολου.Διοτι εσεις τους δινετε το δικαιωμα να σας φερονται ετσι.

  4. Ο Βρούτσης, όπως και ο Σταϊκούρας, είναι παλιά τομάρια της ΝΔ. Κανονικοί ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ των μνημονί-ων. Και βέβαια στις 10/1/20 δηλ. την ερχόμενη Παρασκευή θα ΞΑΝΑγίνει η δίκη των δικών για τα αναδρομικά των συνταξιούχων για τα οποία το ΣτΕ έχει ήδη ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ότι είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ.

    Οι δικαστές ξέρουν το κόλπο. Θα κάνουν την ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΙΚΗ για να πνίξουν όλες τις αγωγές ! Το κάνουν όπως ο Πικραμένος. Κανονίζεις την αναγνώριση της νομιμότητας του μνημονίου και ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ γίνεσαι Αντι-πρόεδρος κόμματος. Άμα σβήσεις και τα μισά ή όλα τα αναδρομικά των συνταξιούχων ΔΗΘΕΝ ΜΕ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΙΚΗ τότε μπορεί πάλι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ να γίνεις και πρόεδρος Δημοκρατίας? Και άσε τα δικαστήρια να κάνουν δημόσιες σχέσεις δικαιώνοντας όλους τους συνταξιούχους ξέροντας ότι στο τέλος θα πάρουν…..το μακρύτε-ρο!!!
    Και επειδή το παιχνίδι είναι σικέ, οι κυβερνητικοί μέσω του Υπουργού Προπαγάνδας ΑΥΤΙΑ, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι θα πληρώσουν σε ότι αποφασιστεί στην πιλοτική δίκη. ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΜΠΑΛΑ….

    Βέβαια με Αντιπρόεδρο της ΝΔ τον Πικραμένο που ως Πρόεδρος του ΣτΕ έκρινε το Μνημόνιο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ τι περιμένεις; (ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ: γιος του Όθωνα, ιδιοκτήτη της «Εταιρίας Ελληνικού και Ξένου Τύπου» η οποία την επόμενη της κατάληψης των Αθηνών υπέγραψε με τους ΝΑΖΙ την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ εμπορία-διανομή όλων των Ναζιστικών εντύπων που θα κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα. Με αυτά τα χρήματα-τα δοσιλογικά- μεγάλω-σε ο Παναγιωτάκης! Άραγε με λιώσιμο χρυσαφικών πόσων Εβραίων του Αουσβίτς μεγάλωσε ο Παναγιωτάκης στην Ελληνογερμανική σχολή;). ΝΔ, να την χαίρεστε !

  5. Ρε απατεωνες να κοψετε τις δικες σας συνταξεις & τις επιδοτησεις των κοματων σας & να επιστρεψετε στους συνταξιουχους τα δωρα & το επιδομα αδειας,τα οποια πληρωναν σε ολη την εργασιμο ζωη τους.Κρατος απατεωνων & προδοτων.Αυτο καταντησατε την Ελλαδα,μετα τη μεταπολιτευση & ιδιαιτερως ψηφιζοντας τα μνημονια,κατοπιν χρηματισμου σας & εντολων των εξ αλλοδαπης εταιρων σας.Αλητες,προδοτες πολιτικοι!

Comments are closed.