Συντάξεις: «Κόφτης» στις αυξήσεις ως αντίβαρο στην Εισφορά Αλληλεγγύης – Στα κάγκελα οι συνταξιούχοι

Κοινοποίηση:
926c40ba-syntaxeis

«Θύελλα» αντιδράσεων στις τάξεις των συνταξιούχων δημιούργησε η απόφαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκης Κεραμέως, να επαναφέρει την εισφορά αλληλεγγύης.

Ουσιαστικά η επαφορά της εισφοράς «εξουδετερώνει» τις πρόσφατα εξαγγελθείσες αυξήσεις στις συντάξεις. Ο στόχος της ρύθμισης θα είναι διττός, σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως. Από τη μία, να μην υπάρξει εφέτος δημοσιονομική επιβάρυνση, αλλά και του χρόνου να προκύψει ανάλογη ισορροπία.

Για την εισφορά, θα τελείται κράτηση στην 1η κλίμακα συντάξεων ύψους 3%, στη 2η κλίμακα συντάξεων κράτηση ύψους 6%, στην 3η κλίμακα κράτηση ύψους 7% και στην 4η κλίμακα, 9%. Στην 5η κλίμακα θα επιφέρει μείωση της τάξης του 10%, στην 6η κλίμακα, 12%, στην 7η κλίμακα, 13% και στην 8η κλίμακα, 14%.

Οι αντίστοιχες επιβαρύνσεις ανά συνταξιούχο θα κυμαίνονται, αναλόγως της κλίμακας, από 504 έως και 5.880 τον χρόνο. Από το μέτρο τις εισφοράς, το Δημόσιο έχει αποκομίσει έσοδα ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ, από το 2010 μέχρι και σήμερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Οσο ο λαος πηγαινει στη καλπη σαν τα γιδια τετοια θαχουμε και χειροτερα,βολεψε με βουλευτα μου και εγω θα σου καθισω στα τεσσερα,οποτε ερχονται εκλογες

  2. α ρε μητσοκουλα κωλος που κλανει και εσεις στην συμμορια σας ειστε το ιδιο καλυτερα για το καλο σου παραιτησου δεν κανεις για αυτην την δουλεια εισαι προδοτης δουλοπρεπης και μιζαδορος ασε κανεναν αλλο να κανει τον προθυπουργο εσυ αντε στην κρητη να μαζευεις χαρουπια

  3. Δεν αφήνουν τα παραμύθια ο Τσακλόγλου και η Κεραμέως. Τι έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης είναι αυτή; Τόσα πολλά χρόνια. Πόση αλληλεγγύν να δείξουν οι συνταξιούχοι; Αυτοί που μάλιστα πεινάνε. Η ΕΑΣ πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ. Είναι πανμέγιστη ΚΛΕΨΙΑ. Πάντως οι συνταξιούχοι είναι αυτή την φορά ΑΠΟΛΥΤΩΣ αποφασισμένοι να τιμωρήσουν την Ν.Δ. Δεν ακούνε την καμπάνα που κτυπάει οι Μητσοτάκης, Κεραμέως, Τσακλόγλου; Ε τότε καλά να πάθουν.Ούτε στο χειρότερο τους όνειρο αυτό που θα τους συμβεί.

Leave a Response