Συρία: Αεροπλάνο με 172 επιβάτες προσγειώθηκε στη βάση Χμέιμιμ εν μέσω ισραηλινών επιθέσεων [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
5551530

Βίντεο με ένα αεροπλάνο να προσγειώνεται στη βάση Χμέιμιμ της Συρίας, στις 6 Φεβρουαρίου, αφού βρέθηκε εν μέσω ισραηλινών επιθέσεων στη Δαμασκό, ήρθαν στη δημοσιότητα.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε, στις 7 Φεβρουαρίου, ότι ένα αεροσκάφος Airbus-320 με 172 επιβάτες κινδύνευσε εν μέσω ισραηλινών επιθέσεων στη Δαμασκό την προηγούμενη ημέρα.

Έτσι, δημοσιοποιήθηκαν βίντεο από τον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Zvezda, στα οποία φαίνεται το αεροπλάνο να προσγειώνεται επιτυχώς στη βάση Χμέιμιμ, στη βορειοδυτική Συρία, και μετά το τέλος των επιθέσεων να απογειώνεται εκ νέου με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 6 Φεβρουαρίου, τέσσερις ισραηλινά F-16 εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους εδάφους-αέρος στα προάστια της Δαμασκού, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

τα συστήματα αεράμυνας της Συρίας ανταποκρίθηκαν στην επίθεση, ενώ ένα πολιτικό αεροσκάφος Airbus-320 με 172 επιβάτες βρέθηκε παγιδευμένο στα πυρά.

Το αεροπλάνο, όμως, κατόρθωσε να εγκαταλείψει την περιοχή και να προσγειωθεί με επιτυχία στη βάση Χμέιμιμ της Ρωσίας, το πλησιέστερο εναλλακτικό αεροδρόμιο.

Σύροι διπλωμάτες κατηγόρησαν το Ισραήλ πως «εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η Συρία έχει εμπλακεί στον πόλεμο κατά τρομοκρατικών ομάδων στην Ιντλίμπ και έτσι καλύπτεται από πολιτικές πτήσεις, αδιαφορώντας πλήρως για τις ζωές των αμάχων».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αρνήθηκαν να σχολιάσουν την κατάσταση.

Η Ρωσία και η Συρία έχουν ήδη κατηγορήσει την ισραηλινή αεροπορία ότι χρησιμοποιεί άλλα αεροσκάφη ως ασπίδα και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αθώων ανθρώπων.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο ρωσικός στρατός θεώρησε το Ισραήλ υπεύθυνο για μια πτώση αεροσκάφους Il-20 στη Συρία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 15 Ρώσους στρατιώτες.

Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε κατά λάθος από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από το σύστημα αεράμυνας της Συρίας στα F-16 του Ισραήλ, τα οποία πραγματοποιούσαν αεροπορικές επιδρομές στη Λατάκια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: