Σφοδρές εχθροπραξίες στο ουκρανικό μέτωπο κατά τη διάρκεια της νύχτας

Κοινοποίηση:
a6cdf6da-10e52629-de138dd1-59b76f2d-AP24231323289143

Η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Ουκρανίας στοχοθετώντας το Κίεβο και τη δυτική περιφέρεια του Λβιβ και τραυματίζοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ένα διασώστη στην πόλη Κριβί Ριχ στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δέκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν κοντά στο Κίεβο, ανέφερε μέσω του Telegram η στρατιωτική διοίκηση της πόλης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές ή θύματα, πρόσθεσε.

Αεροπορικοί συναγερμοί ήχησαν δύο φορές στην πρωτεύουσα στη διάρκεια της νύχτας και διήρκεσαν συνολικά τρεις ώρες. Η περιφέρεια του Λβιβ κοντά στα σύνορα με την Πολωνία έγινε επίσης στόχος επίθεσης μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, χωρίς να έχουν αναφερθεί ζημιές σήμερα το πρωί.

Η Πολεμική Αεροπορία του Κιέβου ανακοίνωσε πως η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε στη διάρκεια της νύχτας 31 από τα 49 drones που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία προς διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως «χάθηκαν τοπικά» τα ίχνη 13 drones και πως δύο εισήλθαν στη γειτονική Λευκορωσία.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε μέσω του Telegram ότι τα ρωσικά πλήγματα στοχοθέτησαν επίσης την πόλη Κριβί Ριχ, η οποία βρίσκεται περίπου 400 χλμ. νοτιοανατολικά του Κιέβου, προκαλώντας τον τραυματισμό 17 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ένας διασώστης. Οκτώ από τους τραυματίες νοσηλεύονται.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ένα δημοτικό κτίριο στην πόλη καταστράφηκε μερικώς και κτίρια κατοικιών και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές. Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προκάλεσε ζημιές σε εξοπλισμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response