ΣΦΟΔΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ – 22 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 117 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

Κοινοποίηση:
viti

Νεότερη ενημέρωση:

Τουλάχιστον 22 νεκροί και 117 τραυματίες από το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό – Επέζησε ο Ουαφίκ Σάφα, στέλεχος της Χεζμπολάχ που ήταν ο στόχος.

Το ένα από τα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό απόψε είχε ως στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον Ουαφίκ Σάφα, ανέφεραν τρεις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Σάφα, που φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου και στρατιωτικός σύνδεσμος της σιιτικής οργάνωσης, επέζησε, σύμφωνα με αυτές τις πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, ο Σάφα συμμετείχε σε πολλές διαπραγματεύσεις τα προηγούμενα χρόνια, όπως το 2006, όταν διαπραγματεύτηκε την επιστροφή δύο Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν απαχθεί πριν από τον πόλεμο του Ιουλίου του 2006. Τα λείψανά τους επεστράφησαν τελικά στο Ισραήλ δύο χρόνια αργότερα.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 92 τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στην κεντρική Βηρυτό, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Η επίθεση αυτή έγινε στην καρδιά της λιβανέζικης πρωτεύουσας, που σπανίως πλήττεται αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επικεντρώνεται κυρίως στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.

Έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 48 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινό βομβαρδισμό στο κέντρο της Βηρυτού, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters.

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού ανυψώθηκε πάνω από την πόλη, μετά από ήχους πυραύλων που διασχίζουν τον αέρα νωρίτερα.

Η φύση του στόχου παραμένει ασαφής, ωστόσο μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας ανέφερε ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο τη συνοικία Noueri της Βηρυτού.

Πηγές από τον Λίβανο υποστηρίζουν, πως στόχος ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με αναφορές σε αραβικά ΜΜΕ, στόχος των Ισραηλινών ήταν ο Wafiq Safa, ένας απ’ τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ.

Οι IDF δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής.

 

Reuters, Times of Israel

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μετά την ανατίναξε του λιμανιού, τώρα αυτό στον μαρτυρικό Λίβανο. Πότε θα σταματήσουν οι θηριωδίες των Εβραίων;

Leave a Response