«Σφράγισε» την πρόκριση με «ντόρτια» ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Σάμροκ Ρόβερς (4-0)

Κοινοποίηση:
Τάισον - ΠΑΟΚ - Σάμροκ 4-0

Το εισιτήριο της πρόκρισης για τους ομίλους του νέου αναβαθμισμένου Europa League εξασφάλισε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από το πρώτο κιόλας ματς ο ΠΑΟΚ συντρίβοντας με 4-0 την Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα!
Με πολύ μεστή εμφάνιση οι παίκτες του Λουτσέσκου παρουσιάστηκαν πολύ σοβαροί αποφεύγοντας τις αμυντικές ολιγωρίες των προηγούμενων αναμετρήσεών τους.
Mε φουλ επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ αποσκοπώντας σ’ ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 9’ σε σουτ του Μπράντον Τόμας και αφού η μπάλα βρήκε σε σώματα, ο Πελς απέκρουσε εντυπωσιακά. Σο αμέσως επόμενο λεπτό (10’) ο Κεντζιόρα απείλησε με κεφαλιά για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας των Ιρλανδών. Στο 20’ο Κωνσταντέλιας έστρωσε στον Ζίβκοβιτς αλλά εκείνος πλάσαρε άουτ από εξαιρετική θέση. Στο 39’ κι έπειτα από γύρισμα-ξυραφιά του Ζίβκοβιτς, Μπράντον και Μπάμπα δεν κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας. Στο 41’ ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Μπάμπα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για … επιθετικό φάουλ έπειτα από την χρήση του VAR.
Αυτογκόλ και … ισοπέδωση!
Ό,τι δεν κατάφερε να πάρει ο ΠΑΟΚ από προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του, το βρήκε από αυτογκόλ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Έπειτα από σέντρα του Μπάμπα ο Κλίρι με κεφαλιά έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο δεύτερο μέρος οι Πρωταθλητές Ελλάδας απελευθερωμένοι, απέδωσαν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, επισφραγίζοντας τη ξεκάθαρη ανωτερότητά τους. Μάλιστα ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους μόλις στο 47’. Ο Τάισον πάτησε περιοχή, άδειασε την άμυνα και τελείωσε τη φάση με τρομερό σουτ, δείχνοντας ξανά την τεράστια κλάση του!
Τα πράγματα για το σύνολο του Λουτσέσκου απλουστεύτηκαν στο 52’ όταν η Ράμροκ Ρόβερς έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Χόνοχαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Σβαμπ .
Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύθηκε αυτή την συνθήκη και στο 67’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-0 με υπέροχο σουτ του Κωνσταντέλια, έπειτα από κλέψιμο και ασίστ του Τάισον. Στο 90΄ο «Δικέφαλος» έχασε πέναλτι με τον Τσάλοφ, για να έρθει ο Μπάμπα στο 93’ να διαμορφώσει το τελικό 4-0 μέσα σε αποθέωση!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: