Σχολή Αριστοτέλη: Εκεί που έμαθε τα μυστικά του κόσμου ο Μέγας Αλέξανδρος

Κοινοποίηση:
λθγφηψ

Τοποθεσίες που έχουν ιστορία αιώνων. Εκεί που εκτυλίχθηκαν σπουδαία γεγονότα της ελληνικής ιστορία και από εκεί που πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας. Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα γνωρίζεις όλο και περισσότερα τέτοια μέρη και την ιστορία τους ενώ ενδεχομένως κάποια από αυτά δεν τα είχες αξιολογήσει τόσο στο παρελθόν.

Ένα από τα πλέον ιστορικά μέρη στην βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κεντρική Μακεδονία είναι η Σχολή του Αριστοτέλη στην Νάουσα. Ένας προορισμός που σου προκαλεί δέος και σε κάνει ένα νοητό ταξίδι πίσω στο χρόνο. Πρέπει να μπει στη λίστα σου την επόμενη φορά που θα βρεθείς στην βόρεια Ελλάδα.

Σχολή Αριστοτέλη: Εκεί που διδάχτηκε ο Μέγας Αλέξανδρος

Η περίφημη σχολή του Αριστοτέλη στη Νάουσα αποτελεί, και όχι άδικα, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα την εντοπίσεις πολύ κοντά, περίπου στα δύο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης στον δρόμο που συνδέει τη Νάουσα με τον Κοπανό.

Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον ιδιαίτερης ομορφιάς θα ταξιδέψεις πίσω στο παρελθόν και νοητά θα σκεφτείς πώς θα ήταν εκεί όταν δίδασκε ο Αριστοτέλης. Πολύ κοντά στη σχολή του Αριστοτέλη, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, βρίσκεται σήμερα το Πολιτιστικό κέντρο σχολής Αριστοτέλους.

Στην σχολή του Αριστοτέλη, παρέμεινε και διδάχτηκε και ο Μέγας Αλέξανδρος για 2 περίπου χρόνια, μεταξύ 343 και 340 π.Χ.. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Πέλλα ως αντιβασιλέας μιας και ο πατέρας του Φίλιππος έλειπε στην Πέρινθο και το Βυζάντιο. Ο αρχαιολογικός χώρος της Σχολής του Αριστοτέλη είναι ένας τόπος με παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς εκεί ο μέγιστος φιλόσοφος της αρχαιότητας Αριστοτέλης δίδαξε το μεγαλείο της κλασσικής Ελληνικής σκέψης αλλά και τα ιδανικά της Πλατωνικής φιλοσοφίας. Πριν το ταξίδι σου εκεί έχει ενδιαφέρον να μελετήσεις τη φιλοσοφία του Αριστοτέλη και να μπορέσεις έτσι να νιώσεις μεγαλύτερη οικειότητα και γνώση όταν βρεθείς στον αρχαιολογικό χώρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: