Τα σύκα είναι μια εξαιρετικά καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και βασικών μετάλλων ενώ ενισχύουν και τη γονιμότητα.
Επιστημονικές μελέτες προτείνουν την κατανάλωσή τους λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε σίδηρο που βοηθά την παραγωγή ωαρίων.
Φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα
Είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα, η θρεπτική τους αξία είναι σημαντική. Ωστόσο, τα πλήρως ώριμα φρέσκα σύκα περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά. Βοηθούν στην προστασία της καρδιάς και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης λόγω της υψηλής ποσότητας καλίου.
Εάν προσπαθείτε να μειώσετε τον ΔΜΣ σας (Δείκτη Μάζας Σώματος) προκειμένου να μείνετε έγκυος ή αν απλώς προσέχετε το βάρος σας, μπορείτε να εντάξετε τα σύκα στη διατροφή σας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι.