Σύμη: Βόρεια από το Πέδι επικεντρώνονται οι έρευνες για τον Μάικλ Μόσλεϊ – Στο νησί και τα παιδιά του

Κοινοποίηση:
drmosley

Βόρεια από το Πέδι και συγκεκριμένα στον λόφο της Νουλιάς επιχειρούν αυτή την ώρα όλες οι δυνάμεις που εμπλέκονται στην αναζήτηση του 68χρονου Βρετανού δημοσιογράφου και γνωστού τηλεοπτικού γιατρού του BBC Μάικλ Μόσλεϊ.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των στελεχών της πυροσβεστικής, του λιμενικού και της αστυνομίας του λιμενικού της αστυνομίας, καθώς και των εθελοντών που συμμετέχουν στην επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας συγκεκριμενοποιήθηκαν τα σημεία στα οποία θα συνεχιστούν οι έρευνες σήμερα.

Όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες που έχουν απομονωθεί από κάμερα ασφαλείας ο 68χρονος πιθανώς ξεκίνησε από το Πέδι για να πάει στην Αγία Μαρίνα από μονοπάτι και όχι με κάποιο σκάφος από θαλάσσης, κάτι που θα ήταν πιο ασφαλές. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤnews στη Σύμη Αριστείδης Μιαούλης, το μονοπάτι αυτό είναι ένα δύσβατο μέρος, πολύ επικίνδυνο, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος είχε χάρτη, όπου είχε σημαδέψει το σημείο. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν ακολούθησε αυτό το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα, ο 68χρονος να έφτασε, να έκανε ενδεχομένως το μπάνιο του και να επέστρεψε θέλοντας να έχει τον Γιαλό, όπου διέμενε, μπροστά του και ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται.

Πρόκειται για σημείο που έχει ερευνηθεί ήδη από τις αρχές, όμως, σήμερα, πεζοπόρα τμήματα θα το “χτενίσουν” μέτρο προς μέτρο, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της παρουσίας του αγνοούμενου εκεί.

Στη Σύμη βρίσκονται από χθες το βράδυ και τα τέσσερα παιδιά του 68χρονου, τα οποία δήλωσαν έτοιμα να συνδράμουν στις έρευνες των αρχών για να εντοπιστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα ο πατέρας τους

Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας στο ΕΡΤnews εξέφρασε την εκτίμηση από τη στιγμή που έχει στοχοθετηθεί η περιοχή των ερευνών τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για τους στελέχη των υπηρεσιών που τις διενεργούν.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν νέες επιχειρήσεις στο σημείο, όπου υπήρχαν ενδείξεις για την παρουσία του Μάικλ Μόσλεϊ, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Στις έρευνες συμμετείχε και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της αστυνομίας που βρίσκεται στο νησί της Σύμης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤnews, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, μέσω του Ερυθρού Σταυρού που δηλώνει παρών στις έρευνες, αναμένονται σήμερα και από το νησί της Κω.

Σήμερα αναμένονται ακόμη πυροσβέστες που θα έρθουν από τη ρόδο προς αντικατάσταση του υπάρχοντος κλιμακίου για να συνδράμουν στην έρευνα ενώ θα σηκωθούν και drones.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τι γίνεται μ αυτούς τους βρωμιαραιους; έρχονται Ελλάδα να ζήσουν το όνειρο και χάνουν τη ζωή τους με τον ποιο μακάβριο τρόπο, η πλειοψηφία. Άλλος πέφτει από γκρεμό, άλλος χάνεται στα βουνα και πεθαίνει, τους βιαζουν, τους πυρπολουν.. Δεν έχω ακούσει για ξένο που να ζει στην Ελλάδα και να πέθανε ήσυχα από γηρατειά ας πούμε.

  2. Μήπως κατα τύχη έπεσε σε Ρωσική “δίνη”;🤔

Comments are closed.