Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι επιδοκιμάζει την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και χαιρετίζει την ιδέα να συναντηθούν στο βασίλειο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι μπορεί να χρειασθούν μήνες για να διοργανωθεί μία συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ, πιθανώς στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.
Οι δύο ηγέτες μίλησαν την Τετάρτη και ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να συναντηθούν κατ’ ίδιαν.
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που κάλεσε ο Τραμπ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατά την διάρκεια ομιλίας του μέσω βιντεοκλήσης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε τον πρίγκιπα διάδοχο ως “έναν φανταστικό τύπο”.
Ο Πούτιν, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2023, δήλωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι είναι ευγνώμων στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επειδή αυτός βοήθησε να οργανωθεί η μεγαλύτερη αμερικανο-ρωσική ανταλλαγή κρατουμένων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.