ΤΕΛΟΣ ΩΣ ΒΑΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ! ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 2 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΥΛΙΚΟ, ΑΞΙΑ ΓΗΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ!

Κοινοποίηση:
ΕΛΙΚ

Στον «αέρα» το πρόγραμμα εκπαίδευσης των πιλότων – Άγνωστο αν υπάρχουν διαθέσιμα επιθετικά ελικόπτερα – Ήταν η έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ

Καταργείται η βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο η οποία θα εγκαταλειφθεί μετά τη καταστροφή-βύθιση από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας και ενώ το κόστος των ζημιών σε υλικό, εξοπλισμό και κτίρια θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 2 δισ. ευρώ!

Σημειώνεται ότι η βάση ήταν η έδρα της 1ης ΤΑΞ.Α.Σ.

Το κόστος δημιουργίας μίας νέας βάσης θα είναι της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ενώ το κόστος των ελικοπτέρων που καταστράφηκαν είναι πολύ πιθανό να φτάσει μέχρι και τα 1,5 δις. ευρώ.

Η εκτίμηση των 2 δισ. ευρώ για το συνολικό κόστος είναι η πολύ «αισιόδοξη» εκδοχή της αποτίμησης των ζημιών.

Αν αυτό το κόστος προστεθεί και στην εκτίμηση των 5 δισ. ευρώ που θα κοστίσει η αποκατάσταση της Θεσσαλίας (για καταστροφές περιουσιών και υποδομών και για την διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητας) τότε μιλάμε για μία οικονομική καταστροφή κοντά στα 7 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταστραφεί εντελώς 7 επιθετικά ελικόπτερα Apache και 65 ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης OH-58 Kiowa.

Με εξαίρεση τα μεταφορικά ελικόπτερα και τα όποια επιθετικά ελικόπτερα βρισκόταν στα Μέγαρα, η Αεροπορία Στρατού δεν υφίσταται πλέον.

Η νέα βάση σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η οποία όμως δεν είναι κατάλληλη για επιχειρήσεις στο Αιγαίο αλλά για τα Βαλκάνια που όμως δεν αποτελούν προτεραιότητα για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Οι εργαλειομηχανές και τα ελικόπτερα που καταστράφηκαν στο Στεφανοβίκειο δε μπορούν να αναπληρωθούν καθώς μαζί με την αξία της γης και των κτιρίων εκτινάσσουν το συνολικό κόστος από δύο δισ. ευρώ μέχρι και δυόμιση δισ. ευρώ.

Για να γίνει η αναπλήρωσή τους θα πρέπει ο Έλληνας φορολογούμενος να βάλει «βαθιά» το χέρι στην τσέπη.

Πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης αποτελεί το τι θα γίνει με την εκπαίδευση των πιλότων των ελικοπτέρων.

Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με αυτό καθώς δεν υπάρχουν τα μέσα για να εκπαιδευτούν οι πιλότοι και να εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό πτητικό πρόγραμμα.

Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ερώτημα αποτελεί και το πόσα από τα επιθετικά ελικόπτερα που δεν βρίσκονταν στο Στεφανοβίκειο είναι σε διαθεσιμότητα καθώς κάποια από αυτά ήταν ήδη εκτός λειτουργίας.

Ενδεικτικό της καταστροφής που έχει συμβεί, είναι και τα λεγόμενα του πλέον φιλοκυβερνητικού δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος μετέβη για επιτόπια «αυτοψία» στην περιοχή και όπως αποκάλυψε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ «Η βάση του Στεφανοβικείου είναι μία λιμνοθάλασσα».

Και πρόσθεσε: «Είναι σαν να κοιτάζω τον Σαρωνικό και κάπου στην Αίγινα να βλέπω έναν πύργο ελέγχου»!

ΓΕΣ/ΓΕΕΘΑ δεν θα διαψεύσουν τον Άρη Πορτοσάλτε;

Επιβεβαιώνει λοιπόν τις πληροφορίες ΜΜΕ για ανάσυρση ελικοπτέρων από βάθη πέντε μέτρων.

fantomas.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. ΣΤΡΑΤΙΟΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΣΥΔΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΛΥΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΙΗΣ

  2. ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Ο ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΛΟΥΓΚΡΑ

  3. Με το διαβολομπάσταρδο δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Και τα ζώα κοιμούνται.

  4. να υποθεσουμε οτι θα μεινουν ανεργοι?
    αφου το κλεισαμε το μαγαζι δεν τουσ χρειαζομαστε,,,,
    και τωρα που θα αδειασει η πτερυγα στο υπουργειο να βαλουμε αστεγουσ!

  5. Με τον αφορισμένο κρετίνο κούλη,θα καταστραφεί όλη η Ελλάδα,ακόμη δεν είδατε τίποτα,το ψευτορωμαΊΙκο θα γκρεμιστεί με σεισμό άνω των 9 Ρίχτερ

  6. Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεκάδες ελικόπτερα χάθηκαν έτσι για πλάκα. Και εσείς εδώ, διαχρονικά είστε υπέρ των καραβαναδων. Και να τα επιδόματα και να οι λέσχες και να η σύνταξη στα 45 και να τα κααυ και να οι παροχές. Αλήτες κηφήνες, άχρηστοι ρεμπεσκέδες, τα άφησαν και έφυγαν. Τα απάτσι ήταν που ήταν λιγοστά, τα χάσατε, τα κιόβα τα είχαμε από δωρεά των αμερικανών, τα πετάξατε. Τους μισθούς όμως τους πήρατε για Οκτώβρη παλιοαλήτες αμόρφωτοι. Ο κούλης μπορεί να είναι καθίκι, αλλά δεν είναι φίλος με τα σύννεφα να τους πει αν θα βρέξει ή να τους πει να μην βρέξει. Οι βρωμοκαραβανάδες οι καραγκιόζηδες φταίνε που δεν τα έστειλαν εγκαίρως αλλού.

  7. σε Φέουδο κ λ χανειο ελικόπτερα στρατού, στρατιωτική βάση κλπ, ειναι ανέκδοτο, εδω έκλεισαν στρατόπεδα και τα εκανσν σπιτάκια για αλλοδαπούς … πήραν πολεμικά πλοια μαχημα πρώτης γραμμής, και τα κάναν πλωτά ξενοδοχεία για αλλοδαπούς, πήραν τους στρατιώτες και τους κάναν σερβιτόρους; και υπηρέτες αλλοδαπών … να μην φτιάξουν τιποτα έτσι και αλλιώς όλα αχρηστα ειναι .όλα, πετάμενα χρήματα, τωρα δίνουν και πολεμικο υλικο σε ξένη χωρα κλπ δλδ στράτευμα στο Φέουδο κ λ χανειο δεν υπαρχει, δεν υπαρχει τιποτα … μονο ενας ειναι ο εχθρος των μαριονεττών του Φέουδου, Ηλιας Κασιδιάρης …!!!

  8. Ο κούλης (και ο αγοραστός μαζί) όχι μόνον διέλυσε την βάση με τα ελικόπτερα αποδυναμώνοντας ουσιαστικά την εθνική άμυνα αλλά σταμάτησε να παρέχει και εξοπλισμό στα νησιά , όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.
    Χαρείτε τον προδότη που ψηφίσατε, εσείς του 41%.

  9. Δυο δις ευρω. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Στα @@ μας. Εχουμε κι αλλα.

  10. Πληρώσει μλκ Έλληνα φόρους και φόρο στο φόρο.Αυτα ποιος θα μας τα πληρώσει ρε καθίκια ποδιτσες;

    1. Είπαμε!!! Οι ραγιάδες θα τα πληρώσουν!!! Τετρακόσια χρόνια ραγιάδες στους Τούρκους δεν ήταν τυχαίο!!!!!!!

      1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ 400 ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΙΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ.

  11. ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΜΙΖΕΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ??? ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ΓΙΔΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

  12. Εγώ πάντως θα το έχω ανοιχτό το κινητό για να με παρακολουθείτε

  13. Με μία κίνηση τα διέλυσε όλα ο Κούλης. Τίποτα δεν θα αφήσει για την Τουρκία.

  14. Τελικά το έκαναν νεκροταφείο ελικοπτέρων.

  15. …δε θα έπρεπε να προβλεπτει το ενδεχόμενο πλημμύρας σε μια τόσο σημαντική βάση για την Ελλάδα??? νομίζω στο εξωτερικό τα προβλέπουν αυτά…

  16. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΙ ΤΖΟΝΣΟΝ (ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ) ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ……
    ΤΟ ΚΟΥ-ΛΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ

  17. Και γιατι ρε ρεμπεσκεδες δεν τα σηκωσατε τα ελικοπτερα;
    Αρα ηταν πατοπλισμενα κι αχρηστα να πεταξουν.
    Αρα κι εδω τα φαγατε τα λεφτα για συντήρηση οπως με τον κωλοτραβα

Comments are closed.