ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ: 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Κοινοποίηση:
ΚΕΝΕΝΤΙ

Έξι δεκαετίες συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή, στην πλατεία Ντίλι, στο Ντάλας του Τέξας. Ο αποκαλούμενος συχνά και με τα αρχικά του J.F.K., ήταν Αμερικανός πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Ιανουάριο του 1961 έως τη δολοφονία του τον Νοέμβριο του 1963.

Υπήρξε γόνος μίας εκ των πλουσιότερων οικογενειών των ΗΠΑ. Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1917 στη Μασαχουσέτη, ήταν Ιρλανδικής καταγωγής και ο πρώτος ρωμαιοκαθολικός Πρόεδρος. Ο πατέρας του, Τζόζεφ Κένεντι, είχε διατελέσει πρέσβης των ΗΠΑ στο Λονδίνο, όπως και πρόεδρος της Επιτροπής Ναυτικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, επί προεδρίας του Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Η μητέρα του Ρόουζ, το γένος Φιτζέραλντ ήταν κόρη πρώην δημάρχου Βοστώνης, ο οποίος ανήκε στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ. Η οικογένεια απέκτησε τρεις γιους και τέσσερις κόρες.

Η επίσκεψη του Προέδρου Κένεντι στην Πολιτεία του Τέξας είχε προγραμματιστεί ένα χρόνο πριν προκειμένου οι δημόσιες εμφανίσεις του, να επιφέρουν αφενός μεν κάποια έσοδα στο δημοκρατικό κόμμα, αφετέρου περισσότερες ψήφους στις επικείμενες εκλογές του επομένου έτους. Σημειώνεται ότι κατά τις εκλογές του 1960 η πολιτεία του Τέξας ήταν μία από τις ελάχιστες των ΗΠΑ όπου οι Δημοκρατικοί, είχαν ηττηθεί. Ένας άλλος επίσης σπουδαίος λόγος ήταν να δοθεί και ένα τέλος στον ανταγωνισμό μεταξύ των εκεί δημοκρατικών φατριών που απειλούσε με διάσπαση την τοπική κομματική οργάνωση. Έτσι η επίσημη προεδρική επίσκεψη στο Τέξας καθορίστηκε για το διήμερο 21 και 22 Νοεμβρίου του 1963.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ που κυκλοφορεί σήμερα

1.indd

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Σιγά μην τον έφαγαν. Fake news 60 χρόνια πριν.

  2. το μυαλο του ηταν πως θα πηδηξει την Μερλιν Μονροε μαζι με το βλακα τον αδερφο του,εκανε τη κοτα στον Κρουτσωφ εδεινε τις δουλειες στους αραπηδες τη πατησε με τη Κουβα & τον Καστρο τα ειχε βαλει με CIA, τον Χουβερ, το πενταγωνο σιγα μην κατεβαινε και σε εκλογες το 64….

  3. τον φάγανε γιατί ο εργοδότης της κουλας έδωσε διαταγή .
    για αυτό κουλα κάτσε καλα

  4. …στην υπερδύναμη φάνηκε ολοκάθαρα εκείνη την ημέρα…πάντως όχι ο πρόεδρος, ο συγκεκριμένος πίστεψε ότι μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα αλλά…

  5. ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΦΑΡΑ ΤΥΠΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

  6. Άλλη πορνοοικογένεια οι Κέννεντυ. Ο πατέρας πηδούσε πρώτος τις νύφες.

Comments are closed.