ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΡΩΕΙ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ – ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΡΧΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Κοινοποίηση:
supermarket-Eurokinissi2

Έρχονται νέες ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα, κάτι που δείχνει να προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στους καταναλωτές.

Η τιμή της σοκολάτας αυξήθηκε κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2024 έως και 18%. Αντίστοιχα, η τιμή του καφέ κατέγραψε αύξηση έως 20%, ενώ του ελαιόλαδου σημείωσε αύξηση έως 7,5%.

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους, έχουν εντοπίσει σημαντικές διαφορές στις τιμές της σοκολάτας στα ράφια των σούπερ μάρκετ, κάνοντας λόγο πως σε κάποια εξ αυτών σοκολατένια προϊόντα είναι φθηνότερα κατά 20 λεπτά απ’ ό,τι σε κάποια άλλα.

Αύξηση όμως κατέγραψε και η τιμή στις ελιές για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, οι τιμές στις ελιές έφτασαν έως 7 ευρώ το κιλό, ενώ ήταν 5 ευρώ μέχρι πρότινος.

Δεν έμειναν ανεπηρέαστα όμως και τα αυγά, καθώς κατέγραψαν αύξηση κατά 5%, τα αλλαντικά κατά 3,5%, ενώ τα κατεψυγμένα λαχανικά κατά 2%.

Σύμφωνα με τον κ. Ραυτόπουλο, τον πρόεδρο Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, οι επόμενες αυξήσεις θα έρθουν μετά τις 15 Μαΐου. Ο ίδιος είπε πως ιδίως στις σοκολάτες αναμένεται αύξηση της τάξης του 15%.

Έως 20% αναμένεται να αυξηθεί και η τιμή του παγωτού.

Μειώσεις τιμών
Στον αντίποδα των αυξήσεων όμως, οι καταναλωτές έχουν παρατηρήσει μείωση στις τιμές συγκεκριμένων προϊόντων. Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία εμπορίου η ζάχαρη κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2024 κατέγραψε μείωση 7,5%, ενώ τα ζυμαρικά μειώθηκαν κατά 3%.

Αποκλιμάκωση τιμών φαίνεται να υπάρχει και στα πουλερικά καθώς αυτά μειώθηκαν κατά 3%, στο χοιρινό κατά 2,5% και στο ρύζι 2%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Από που και ως που τρωει καρπαζιές ρε μάγκες; Όλη η Ευρώπη ορμηξε να φάει την σκοπιανή κωλογρια …με τους Τούρκους δεν υπάρχει πλέον ούτε μια παραβίαση του εναέριου χώρου μας και τον χασικλη τον ραμα τον γράφουμε στα αρκίδια μας…

    1. Από ποιον πλανήτη κατέβηκες αγάπη μου εσυ;;;; Εεεεεε;;;; Πρέπει να ειναι πολύ όμορφα εκεί που είσαι.

  2. * ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ!

    Υ.γ. Οχι δα! Τις καρπαζιες τις τρωει, ο Ελληνικος Λαος! Ο Κουλης την δουλεια του κανει! Εντολες, εκτελει! Και ‘κονομαει! Αλλοιμονο σε τα μας!

  3. Όπως εμένα με γ/ει η πλειοψηφία με τις πολιτικές τις επιλογές, έτσι να γ/θεί και η πλειοψηφία. Να σας λιώσει ο κούλης και ο κάθε κούλης και ο κάθε κασσελολούλης.

  4. Το πολυ πολυ θα ανεβει ο πλυθωρισμος…και θα πληρωνουμε περισσοτερα να δουμε ποσο ακομα θα παιζουνε με τα νευρα μας.

  5. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ανακηρύχθηκε ως ο Πρωθυπουργός της καρπαζιάς.

  6. Η κουλαρα τρωει καρπαζιες και τα κονομαει, ο κοσμακης τρωει καρπαζιες και ψωφαει μερα με τη μερα!
    Ολοι στα χωραφια προτου τα….καπαρωσουνε οι “πολιτισμενοι επενδυτες”!

    1. Θα σε αφήσουνε νόμισες, οι έλληνες βρωμοχωριάτες, λακέδες των λακέδων των πολιτικών, μεγαλοκτημόνων; Μόνο αν είσαι μπαμπου-

  7. ΑΖ… ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ , ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ, ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    1. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΣΙΝΓΚΟΥΛΑΡ ……

  8. Κονομα οι ολιγαρχες, κονομα κι η “Χαρβαρντικη” κυβερνηση απο το ΦΠΑ και… σταλινικα επιδοματακια για να…κατευνασουμε το πληθος των ψωφοφορων !

  9. Είναι τυχεροί αυτή που έχουν χώμα έξω σπίτι τους όλοι οι άλλοι που έχουν άσφαλτο έξω σπίτι τους θα πεινάσουνε .

  10. δεν είμαι με κανένα από τα προδοτικά συστημικά κόμματα που κατάντησαν την Ελλάδα έτσι …αλλά μπροστά στην πενταετία του καντεμόσαυρου κούλη οι τετραετίες των σαμαροβενιζέλων και του σαχλαμάρα αλέξη φαντάζουν παράδεισος. Τέτοια ακρίβεια, τέτοιο λουκέτο …τέτοια κατάθλιψη ποτέ δεν έχω ξαναδει…σταδιακή καταστροφή

  11. η οικονομία πάει καλά, παντού ανεμογεννήτριες, (((ξένοι))) αγοράζουν τα ακίνητα και η (((Ολλανδική))) εταιρία θα αγοράσει τον Θεσσαλικό κάμπο, οι τριπλές παρενθέσεις είναι οι γνωστοί μας τοκογλύφοι που έχουν εκδιωχθεί απ’όλους παγκοσμίως αφού όταν πλέον όλα έχουν διαλυθεί γίνεται εμφανές και στον πιο ανίδεο ποιος έφταιγε

  12. Tα νοικοκυρια τον ψηφισανε πριν ενα χρονο.
    Αφου ειναι μαλ.. να υποστουν τις συνεπειες.
    Καμμια λυπηση για ηλιθιους.

Comments are closed.