Λύθηκε το μυστήριο με την δηλητηρίαση 63 παιδιών στα δημοτικά της Λαμίας.
Όπως έγινε γνωστό εντοπίστηκε το βακτήριο του Σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus) και προκαλείται λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων. Τα βακτήρια αυτά έχουν βρεθεί στα χέρια, τις μύτες, τους λαιμούς και στις ανοιχτές πληγές των εργαζομένων στον τομέα των τροφίμων που χειρίζονται άμεσα μη συσκευασμένα ή συσκευασμένα τρόφιμα.
Την ίδια στιγμή έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία Λαμίας μετά τις καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας συμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του lamianow.gr.
Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο ΟΠΕΚΑ και ο ΕΟΔΥ άρχισαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας.
Σύμφωνα με την καταγραφή από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης παρουσίασαν συμπτώματα 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία με εμέτους, διάρροια και έντονους πόνους.
Γονείς έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη για το συμβάν, ενώ ήδη στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας υπάρχουν 26 καταγγελίες.
Πάντως και ενώ αναμενόταν έλεγχος από τον ΕΦΕΤ στο εργαστήριο που είχε την ευθύνη για τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα κάηκε ολοσχερώς χθες το βράδυ. Τυχαίο;;;;
Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (19/5) ενώ σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά δια στόματος του προέδρου του ΕΦΕΤ στον ALPHA σήμερα Δευτέρα (20/5) ήταν προγραμματισμένος έλεγχος στο εργοστάσιο από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για να παρθούν δείγματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τον τρόπο παρασκευής των σχολικών γευμάτων.
Μα τι λετε τωρα! Μακαρονια με…πρωτεινουχο μεζε! Γι αυτο πεθαινουνε και στα νοσοκομεια? Γεια σου Κουλαρα ομορφη θες και ψηφαλακια!
Ευτυχώς δηλαδη που η λιτότητα του γουρλομάτη έχει κάνει το κρέας να μοιάζει σα χαβιάρι!
Tα ρεμάλια οι Δ.Υ. του υγειονομικού, έκαναν ποτέ προληπτικούς ελέγχους; Όχι φυσικά! Σήμερα όμως έχουμε απεργία, κοπρόσκυλα.
Ο σταφυλόκοκκος είναι το πιο κοινό μικρόβιο πάνω μας. Είναι αερόβιο και ζει φυσιολογικα στο δέρμα μας καθ όλο το μήκος. Πως βρεθηκαν στο κρεας τοσο μεγαλες ποσοτητες ;
Για να σκοτωθεί ο σταφυλόκοκκος χρειαζεται βρασμό 20 λεπτών στους 80 βαθμούς κελσίου. Μια σαλτσα με κιμα σιγουρα δεν θα έχει προβλημα αν ψηθεί κι ας εχει σταφυλόκοκκο το κρέας.
Για να αναπτυχθεί τοξινη σταφυλόκοκκου σε μαγειρεμενο τώρα κρεας πρεπει να μεινει εκτος ψυγείου σε θερμοκρασία 10-21 βαθμους κελσιου πανω απο 12 ωρες το γευμα.
Συνηθως τα κινέζικα βοδινα ειναι τιγκα στον σταφυλόκοκκο.
Μαλλον μειναν ωρες εκτος ψυγειου τα γευματα και θα φα ριξουν στα σχολεία, να το δειτε.
Δεν είναι σωστό ένας να κατέχει το μονοπώλιο στα σχολικά γεύματα. Ο ανταγωνισμός σε κάνει καλύτερο και δεν επαναπαύεσαι.
ΞΕΠΛΥΜΑ ΚΑΘΕ ΦΑΓΑΔΙΚΟ… ΦΟΥΡΝΟΣ… ΚΑΦΕ… ΠΑΡΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΦΑΛ
Για να βρήκαν βακτήρια και σταφυλόκοκκο, η μηχανή του κιμά στο εργοστάσιο πρέπει να ήτανε γεμάτη σκουλήκια
Για να βρήκαν βακτήρια και σταφυλόκοκκο, η μηχανή του κιμά στο εργοστάσιο πρέπει να ήτανε γεμάτη σκουλήκια.
Μπλε μουνοπ@ν@ ακρίδες εν δράση !!! Μονίμως οι τρύπιοι χωρίς αιδώ και ανερυθριαστα είναι με το δάχτυλο στο μέλι !!! Ομαδικό τάφο σάπιοι γ@μω τη Νέα Χουντοκρατια σας γ@μω !!! Ξεφτιλισμενοι…