ΤΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ – ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ! Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ… ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!

Κοινοποίηση:
erdogan-sad

Τι αγόρασε και τι πούλησε ο Τούρκος πρόεδρος στην Αλγερία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αλγερία μετά από πρόσκληση του προέδρου της Αλγερίας, Αμπντουλμετζίντ Τεμπούν. Κατά την επιστροφή του απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο σχετικά με όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Μίλησε πάλι για «σφαγή» και «γενοκτονία» του Ισραήλ απέναντι στην Παλαιστίνη, για την ανταλλαγή αιχμαλώτων, ενώ προανήγγειλε επίσκεψη στην Αίγυπτο αλλά και επαφές με τον Ισπανό πρωθυπουργό, τον μόνο από την Ευρώπη που έχει διαφορετική στάση, όπως είπε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διμερείς συμφωνίες ενέργειας και άμυνας που υπέγραψε στην Αλγερία και για τις πολλά υποσχόμενες εξελίξεις στην εθνική αμυντική βιομηχανία.

Άρπαξαν την Παλαιστίνη, όπως οι πορτοφολάδες
«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Γάζα είναι παλαιστινιακή γη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, που υποστήριξε ότι η περιοχή της Γάζας και του Ισραήλ ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων, γη Παλαιστίνιων που υφαρπάχθηκε.

«Αν και η αρχαία πατρίδα των Παλαιστινίων καταλαμβάνεται σταδιακά από το Ισραήλ από το 1947, η Γάζα ελπίζουμε ότι θα παραμείνει παλαιστινιακό έδαφος. Η σταδιακή αρπαγή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ έγινε όπως οι πορτοφολάδες αρπάζουν πορτοφόλια. Αλλά τα πράγματα δεν λειτουργούν πια έτσι».

Ο Νετανιάχου μαζεύει βαλίτσες
«Πρώτα ο Αλλάχ, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο Νετανιάχου θα τα μαζέψει και θα φύγει», προδίκασε για άλλη μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Όλοι έχουν αρχίσει να λένε στον Νετανιάχου “φύγε”. Κάποιοι αξιωματούχοι ξένων χωρών μας λένε “πρέπει να τον ξεφορτωθούμε“. Δεν νομίζω ότι η πορεία του θα συνεχιστεί περαιτέρω».

Όμηροι – Σήμερα αύριο θα ξεκινήσει η ανταλλαγή
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Χαμάς είναι θετική απέναντι στην ανταλλαγή αιχμαλώτων αμάχων και ότι είναι θέμα ωρών να ξεκινήσει να εφαρμόζεται η συμφωνία που επετεύχθη με το Ισραήλ.

«Δεν πιστεύω ότι η Χαμάς έχει επιδείξει ή θα επιδείξει οποιαδήποτε αρνητική συμπεριφορά απέναντι στους αμάχους που βρίσκονται στα χέρια της. Υπάρχει σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων στα χέρια του Ισραήλ. Η Χαμάς προσπαθεί αυτή τη στιγμή να τους σώσει. Όπως γνωρίζετε, γίνεται ένα νέο βήμα στη διαδικασία με την παρέμβαση του Κατάρ. Πιστεύω ότι σήμερα-αύριο θα ξεκινήσει η ανταλλαγή ομήρων».

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αίγυπτο

Ο Τούρκος πρόεδρος προαναγγέλλει ξανά ότι θα επισκεφτεί την Αίγυπτο για να συνοδεύσει ανθρωπιστική βοήθεια, χωρίς να διευκρινίζει αν υπάρχει σχετική πρόσκληση από τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλφετάχ Αλ Σίσι.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε ασθενείς από τη Γάζα στη χώρα μας. Μπορώ να οργανώσω ένα ταξίδι στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό. Αυτή θα είναι η κύρια ατζέντα μας στην Αίγυπτο».

Επαφές με Σάντσεζ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε επίσης επαφές και με τον Ισπανό πρωθυπουργό, ο οποίος είναι ο μόνος στην ΕΕ, όπως είπε, που συντάσσεται υπέρ των Παλαιστινίων. Ο Τούρκος πρόεδρος προσβλέπει σε συνεργασία μαζί του, όσο η υπόλοιπη Ευρώπη σιωπά, όπως λέει.

«Δυστυχώς, εκτός από μία χώρα στις δυτικές χώρες, δεν υπάρχει κανείς που να ασπάζεται την ίδια άποψη. Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες σιωπούν για το θέμα αυτό. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση για να σταματήσει η σφαγή. Μόνο η προσέγγιση της Ισπανίας εξελίσσεται σε θετική κατεύθυνση. Στην Ισπανία έχει σχηματιστεί κυβέρνηση. Θα έχω επαφές με τον Ισπανό πρωθυπουργό κ. Πέδρο Σάντσεζ την επόμενη εβδομάδα, γιατί η στάση του είναι διαφορετική».

Η φασιστική συμπεριφορά του Ισραήλ να συντριβεί

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι το Ισραήλ πρέπει να οδηγηθεί στη διεθνή δικαιοσύνη. «Πρέπει να αναγκάσουμε το Ισραήλ να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του. Πρέπει να συντρίψουμε τη φασιστική προσέγγιση του “δεν υπάρχει πρόβλημα όταν πεθαίνει ένας μουσουλμάνος, υπάρχει πρόβλημα μόνο αν πεθαίνει ένας χριστιανός ή ένας Εβραίος” και να κάνουμε κυρίαρχη την αντίληψη του “αν πεθαίνει ένας άνθρωπος, υπάρχει πρόβλημα” και έτσι να σπάσουμε τις προκαταλήψεις. Πρέπει να καταστρέψουμε όλα τα μπλόκα των Σιωνιστών και των υποστηρικτών τους, που έχουν αφαιρέσει τα ιστορικά σύνορα της Παλαιστίνης, το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του λαού εκεί, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην ελευθερία και όλα τα μπλόκα που δεσμεύουν τη γλώσσα και τα μάτια του κόσμου. Μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη».

Ο μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να δείξει τη γροθιά του

Απηύθυνε ξανά έκκληση στον μουσουλμανικό κόσμο να δείξει τη γροθιά του και να προβεί σε κινήσεις, προασπίζοντας τους Παλαιστινίους.

«Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηλός απέναντι σε αυτή την κατοχή. Η πτώση της Γάζας θα σημάνει μια βαθιά πληγή στην ενότητα και την αλληλεγγύη του ισλαμικού κόσμου. Είναι ντροπή να παραμένουμε σιωπηλοί και αναίσθητοι μπροστά στην απερίσκεπτη κατοχή της Γάζας από το Ισραήλ και τις επιθέσεις του χωρίς να αναγνωρίζουμε το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ηθικές αξίες. Ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να δράσει με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης και να αποτελέσει μια γροθιά, προκειμένου να στηρίξει την αποφασιστικότητα, που επέδειξε στο Ριάντ, και να εφαρμόσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Όταν αυτή η γροθιά χτυπήσει το τραπέζι με όλη της τη δύναμη, δεν θα είναι δυνατόν για το Ισραήλ να συνεχίσει την κατοχή του ή να συνεχίσει τις θηριωδίες του. Ελπίζω ότι αυτοί οι πόνοι που βιώνουμε είναι οι πόνοι γέννησης της ειρήνης που επιθυμούμε στην περιοχή μας εδώ και χρόνια και του παλαιστινιακού κράτους που θα την προσφέρει».

Θέλουμε 5 χρόνια για να κατασκευάσουμε κινητήρες
Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε για άλλη μια φορά την πρόοδο στην αμυντική βιομηχανία της χώρας του, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα της αγοράς κινητήρων για όλα τα μεγάλα οπλικά συστήματα που βρίσκονται υπό κατασκευή.

«Ας μην ανησυχεί κανείς, θα φτιάξουμε ένα όνομα στην αμυντική βιομηχανία καθώς και σε άλλους τομείς. Τα νέα μας βήματα είναι καθ’ οδόν», είπε, προσθέτοντας ότι:

«Κάθε βήμα που κάνουμε στην αμυντική βιομηχανία μας ενθουσιάζει. Όποιος βάζει ένα λιθαράκι σε αυτόν τον τομέα συμβάλλει πολύ σημαντικά στο μέλλον της χώρας μας και στην οικοδόμηση του Αιώνα της Τουρκίας. Το (μαχητικό) Kaan είναι ήδη μια από τις καινοτομίες.

Αλλά το έργο της (εταιρείας) Μπαϊκάρ, το οποίο το κορυφαίο έργο μας, είναι γνωστό ως Kizilelma (Κόκκινο Μήλο). Τώρα διεξάγουν τις τελικές δοκιμές του Kizilelma. Το ζήτημα που πρέπει να ξεπεράσουν είναι να παράγουν τον δικό τους εγχώριο κινητήρα… Μόλις το πετύχουν αυτό, η θέση του Kizilelma απέναντι στον κόσμο θα είναι διαφορετική.

Φυσικά, υπάρχει και μια υποχρέωση για την Aselsan εδώ: η παραγωγή κάμερας. Δυστυχώς, η διαδικασία παραγωγής του κινητήρα θα διαρκέσει πιθανότατα 5 χρόνια, όπως και να το δει κανείς. Μέχρι τότε, θα πρέπει να εισάγουμε κινητήρες. Η Aselsan έχει επίσης ξεκινήσει τις εργασίες παραγωγής φωτογραφικών μηχανών. Ορισμένες χώρες μάς δίνουν υποσχέσεις, αλλά δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Μπορούμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα από χώρες όπως ο Καναδάς και η Νότια Αφρική; Το εξετάζουμε… Αν μπορέσουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα από αυτές τις χώρες το συντομότερο δυνατό, τότε θα μπορέσουμε να θέσουμε τα μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη μας σε λειτουργία πιο γρήγορα. Το Kaan, το Kizilelma, το αεροπλανοφόρο Anadolu και πολλά άλλα δεν θα μείνουν κουφάρια. Πρώτα ο Αλλάχ, θα προχωρήσουν και θα γίνουν καλύτερα από τα χέρια των αδελφών μας που το μέτωπο και το μυαλό τους ιδρώνει γι’ αυτή την πατρίδα».

Συνέργειες στην ενέργεια και την άμυνα με την Αλγερία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία έχει βαθιά ριζωμένες σχέσεις με την Αλγερία στον τομέα της ενέργειας και θα εξακολουθήσει να είναι εταίρος της ειδικά στο εμπόριο υγροποιημένου φυσικού αερίου.

«Η Αλγερία θα εξακολουθήσει να αποτελεί αξιόπιστο εταίρο για τον ενεργειακό μας εφοδιασμό κατά την προσεχή περίοδο. Η σύμβαση φυσικού αερίου που υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Botas και της Sonatrach αποτελεί παράδειγμα αυτής της συνέργειας», είπε, προσθέτοντας ότι «η αμυντική βιομηχανία ήταν ένα από τα κύρια θέματα των διμερών μας συνομιλιών. Βλέπουμε ότι έχουμε ευρείες δυνατότητες συνεργασίας με την Αλγερία στον τομέα της άμυνας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Ανέκαθεν έκλεβαν οι φορτηγατζηδες λόγω απόκρυψης εισοδήματος και πλέον έχουν μαζέψει τόσο πολύ χρήμα που ακόμη και εάν πλήρωναν φόρο 5 χιλιάρικα το χρόνο δεν θα τους άγγιζε καθόλου.
    Όταν φοροδιαφευγεις 30-40 χρόνια είναι σαν να έχεις κερδίσει το Λόττο

  2. Εσύ τουρκοαλβανέ ερντογάν γιατί αυτός είσαι άσχετα που ο κόσμος δεν το ξέρει ,διαφέρεις από τους πορτοφολάδες ;;;έχεις ιδέα τι κάνεις στην Κύπρο ;;μας πουλάς τρέλα ρε μπαμπέση τουρκοαλβανέ καραγκιόζη της σφαλιάρας .Αλλά χορεύεις γιατί δεν έχουμε πολιτικούς πρός το παρών ,θα έχει και συνέχεια η σταδιοδρομία σου ηλίθιε Μογγόλε .

  3. Οι μουσουλμάνοι αυξάνονται και πληθαίνουν, σε όλες τις χώρες οι μουσουλμάνες γεννάνε σαν κουνέλες, πρέπει οι δυτικές χώρες να λάβουν μέτρα και να περιορίσουν την μετανάστευση και τις σχέσεις μαζί τους γιατι ο πλανήτης μας δεν θα μπορεί να μας θρέφει και θα πεθάνουμε όλοι απο την πείνα ή απο πολέμους.
    Ο Εντοργάν παρακινεί τους Τούρκους και όλους τους μουσουλμάνους να κάνουν πολλά παιδιά για να μας αντικαταστήσουν.

  4. Ελάτε τώρα αυτή η Αμερική έχει ληστεψει των πολιτισμό του κόσμου μαζί με τα πατριαρχεια εδώ ασπίδα στο μουσείο μεγάλη του βασιλιά Φαρμάκη του πόντου ξέρεις τη χρωστάει μόνο από των ελληνικό πολιτισμό έχει κερδίσει ανυπολογιστα πόσα στα μουσεία για ποιους ελληνοαμερικανους να μιλήσουμε όλοι αυτοί έπρεπε να είχαν επέμβει να γυρίσουν τα πάντα Ελλάδα ,Escudo del rey Farnaces del Ponto en USA. El rey Farnaces aspiraba a expandir su reino, lo que supuso un detrimento para Eumenes II de Pérgamo, aliado de Roma que, en retrospectiva, también había combatido junto a las legiones de Lucio Cornelio Escipión en la batalla de Magnesia, 190 a. C. Aunque una embajada del Senado romano intentó dirimir la disputa, hacia el final, Farnaces atacó a Eumenes. Con todo, fue incapaz de doblegar a Pérgamo, por lo que solicitó la paz, cediendo varios de sus territorios.

    Las ambiciones de Farnaces revelan la creciente importancia del Ponto en el derecho internacional antiguo. De hecho, el culmen póntico se produciría con advenimiento de Mitrídates VI, quien nació, precisamente, en Sinope, ciudad que Farnaces pudo conservar pese a sus cesiones en el tratado de paz.

    El Ponto, evidentemente, fue receptor de la cultura griega. De esto se colige que Farnaces haya procurado congraciarse con Atenas y Delos. Amén de ello, en el registro arqueológico se evidencian artefactos como este. Se trata de un escudo predilecto de las falanges griegas y macedonias. Su diseño convexo está ornamentado con un símbolo que evoca a la estrella argéada macedónica. Circundado el adorno estelar se visualiza la inscripción en griego: “Del rey Farnaces”.

  5. ΤΡΑΒΕΛΙΑΡΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ!!!!! ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΝΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ, ΘΑ ΣΤΟ ΚΟΨΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΔΙ!!!!!!
    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΑΦΟΡΕΣΜΕΝΕ ΤΡΙΣΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΕ ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΚΑΤΣΕ ΣΤΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΣΤΑΡΑ!!!!!

    1. Σιγά ρε φίλε,θα κλατάρεις ,από το πληκτρολόγιο όλοι μπορούμε να τον βρίζουμε,κατέβασε την καραμπίνα και πιες το φραπεδάκι σου,σκοτώνεις άλλη φορά

  6. ΤΡΑΒΕΛΙΑΡΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ!!!! ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΔΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΚΟΥΤΣΟΣ!!!!!
    ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΘΩΜΑΝΙΑ!!!!
    ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΙΕΣ!!!!
    ΤΟ ΜΩΧΑΜΕΤΙ ΣΑΣ ΜΕΣΑ!!!!!

Comments are closed.