ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ;;; Γεραπετρίτης: Δεν προέκυψε κίνδυνος θερμού επεισοδίου με την Τουρκία στο Καρπάθιο Πέλαγος

Κοινοποίηση:
δφδφδφφδ

«Η Ελλάδα ούτε αναγνώρισε με οποιονδήποτε τρόπο ούτε πρόκειται να αναγνωρίσει τις τουρκικές διεκδικήσεις», δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για το επεισόδιο με την Τουρκία στο Καρπάθιο Πέλαγος σε μία ακόμα “κατευναστική” δήλωση υποταγής από την ελληνική πλευρά την ώρα που ο τούρκος οργιάζει ανενόχλητος.

Ο υπουργός εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε σε εβδομαδιαία εφημερίδα, σχετικά με τα όσα έγιναν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο την περασμένη Δευτέρα (22.07.2024), όταν πολεμικά πλοία της γείτονας χώρας έφτασαν στο σημείο που γινόταν έρευνα για την υποθαλάσσια τοποθέτηση καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης και της Κύπρου.

Ο υπουργός ανέφερε πως τα δημοσιεύματα είχαν πολλές ανακρίβειες.

Όλα ξεκίνησαν όταν το ιταλικό πλοίο είχε προγραμματίσει τη διεξαγωγή της έρευνας, εντός της ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης), όπως είχε οριοθετηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, σε μία περιοχή που η Τουρκία ισχυρίζεται πως έχει δικαιώματα με αποτέλεσμα στο σημείο να φτάσουν τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξήγησε πως δεν υπήρξε κίνδυνος για επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς η ένταση αποκλιμακώθηκε σε λιγότερο από 36 ώρες.

Το ερευνητικό πλοίο συνέχισε την έρευνα του, η οποία κράτησε 5 ώρες.

Ο υπουργός εξωτερικών δήλωσε πως η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει τις τουρκικές διεκδικήσεις και θα πρέπει να συζητήσει για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ο καμπούρης όφις να οριοθετήσει την κωλοτρυπίδα του.

  2. Ειναι ….σκληρος και τον λενε κορακοπετριτη στα τεσσερα! Τουχει γινει πεποιθηση οτι θα τον καλυπτουνε παντα οι “νταβατζηδες” αμερικλανοι που κοιτανε παντα το συμφερον τους!

  3. ο πασοκος του πεθερου της γεκ τερνα θα μας πει οτι και η σαλαμινα κειται μακραν

  4. καμπουρης και εξαμβλομα ηταν και ο προδοτης της ιστοριας εφιαλτης

Comments are closed.