ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΙ ΤΟΝ… ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ “ΕΡΕΥΝΑΣ” ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ

Κοινοποίηση:
Συνέντευξη του πρωθυπουργου Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοσιογράφο Julia Chatterley. Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024. (Γ.ΤΠ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στη δημοσιογράφο Julia Chatterley τη 01:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) όπου το Δημοκρατικό αμερικανικό κανάλι «κάρφωσε» τον Κ.Μητσοτάκη ρωτώντας τον για την καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας λαμβάνοντας την απάντηση ότι είναι… «μύθος»!

«Θα εξοργιστείτε μαζί μου, αλλά γίνατε πρωτοσέλιδο διεθνώς» είπε η δημοσιογράφος για την εξαήμερη εργασία, ζητώντας να μάθει τι ακριβώς ισχύει.

Και μετά έρχεται η «μυθική απάντηση» του πρωθυπουργού που λέει:

«Σε συμφωνία εργαζομένου και εργοδότη και με επαυξημένη αμοιβή, μπορεί υπό προϋποθέσεις να υπάρξει και έκτη μέρα».

Όμως η αλήθεια είναι ότι σε καθεστώς εξαήμερης λειτουργίας και εργασίας πέρασαν οι πρώτες επιχειρήσεις του βιομηχανικού κυρίως κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1.600 επιχειρήσεις 24ωρης λειτουργίας που εφαρμόζουν σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών, υπέβαλαν δηλώσεις στο σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας για μια έξτρα ημέρα απασχόλησης του προσωπικού τους το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Οι προαναγγελίες έγιναν από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό και επισκευαστικό κλάδο, στην παραγωγή ενέργειας καθώς και στους κλάδους τροφίμων και ποτών.

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 330.000 επιχειρήσεις με προσωπικό, προκύπτει ότι οι 1.600 που πήγαν στο εξαήμερο την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου αποτελούν μόνον το 0,5%.

Ωστόσο, επειδή ο νόμος προβλέπει και την απολογιστική δήλωση, αναμένεται ότι στο τέλος Ιουλίου θα υπάρξουν και άλλες επιχειρήσεις που θα δηλώσουν ότι έκαναν χρήση του μέτρου κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.

Η εξαήμερη εργασία αφορά επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, όπως η βιομηχανία, καθώς και επιχειρήσεις που είναι δυνατόν να λειτουργούν κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Σάββατο, επί 24 ώρες, (με 3 βάρδιες ημερησίως των 8 ωρών η κάθε μία). Δεν αφορά Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες και ιδιωτικές εταιρείες, ενώ προβλέπεται ρητή απαγόρευση στον νόμο για ξενοδοχεία και εστίαση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Ο Κούλης μισεί τους Έλληνες γιατί είναι Χαζαρικής καταγωγής όπως ο Ζελένσκι.

  2. Το άτομο είναι παλαβό τελείως..για ζουρλομανδυα κ το θλιβερό της υπόθεσης ότι τον έχουν φυτέψει κ νομίζει ότι κυβερνάει κ την έχει δει ότι είναι κάποιος ενώ είναι ένα τίποτα με μπόλικο μηδέν..αυτος ο νάνος της πολιτικής θα έχει φρικτό φινάλε να το θυμάστε κ είμαι σίγουρος 100% γι αυτό που λέω..η αλαζονεία κ η υπεροψία αυτού του ερπετού θα τιμωρηθεί με την έσχατη των ποινών μόλις αδειάσει η κλεψύδρα του..πιστεψτε με αδειάζει…η δουλειά θα γίνει κ θα πάρει αυτό που πραγματικά του αξίζει!

    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ.

  3. ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΟΥΛΗ, ΗΔΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ..ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ..ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΣΕ ΒΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΑ ΧΑΝΤΑΚΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΠΡΟΣΕΧΕ..

  4. Εκπροσωπεί επάξια όλους τους αργόστροφους που τον ψήφισαν

  5. Πολύ σωστά απάντησε! Ηλίθιε Νταλαούρα😠😠
    Δουλεύω σε φούρνο κ μου λέει το Αφεντικό πού είναι κ φίλος: Αν έρθεις αύριο, θα σού δώσω 200% επάνω!!
    Τό περίεργο πού είναι?🤔
    Το περίεργο θά ήταν να μου πει: Αν δεν έρθεις,θα σε απολύσω 🤯(κανένα Αφεντικό δεν δίνει 200% επάνω…)
    Να σας αρέσει η αλήθεια: Όχι παπαριές!

    1. Ναι, σε μούντζες θα σού τα δώσει τα 200% πάνω, βλαξ🖕!

    2. Γι αυτο θα δουλευεις για παντα σε φουρνο . Γιατι εισαι παντελως ηλιθιος να καταλαβεις που πηγαινει το πραγμα κ ποσο ομορφα το σερβιρουν στην αρχη .

  6. Το δημόσιο πάντα εκτός. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι άνθρωποι κατώτερου Θεού στην Ελλάδα

  7. Καλε γιατι βαλατε κουνημενη φωτο ενω ειναι αψογα ντυμενος ο λουλης?!

  8. Εχει ψυχικο προβλημα υγειας ο “ανθρωπος” αλλα και στημενη αντιπολιτευση για να τελειωνει με επιτυχια τις αμερικανογερμανικες μεταρρυθμισεις!
    Μετα φευγει κι αφηνει πισω του καμμενη γης και κατι 2.0 , 3.0….για επιστροφη στους δανειστες μαζι με τ αλλα μνημονια!

  9. Είναι γεγονός ο τύπος είναι άκρως ανόητος και βλαξ σε σημείο που τον κοροϊδεύουν και το παίρνει ως κοπλιμέντο! Δε μπορούσα να διανοηθώ ότι η Ελλάδα θα κυβερνηθεί από έναν τέτοιο γελοίο και καθυστερημένο υποκείμενο!!!

    1. Γιατι οι αλλοι ειναι πιο εξυπνοι ; Οι Ρωσοι γελουν με ολους αυτους τους ηλιθιους που εχουν απεναντι τους . Ο ενας πιο βλακας απο τον αλλον .

  10. Μια χαρα τα πάει ο Κυριάκος…ο μόνος που βριζουν όλοι είναι ο κλασιδιαρης…

Comments are closed.