ΤΟΥΣ “ΤΣΟΥΖΕΙ” Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ! «Αντίποινα» της ΕΕ στην κυβέρνηση Ορμπάν – 200 εκατ. ευρώ πρόστιμο για παραβίαση της μεταναστευτικής πολιτικής

Κοινοποίηση:
Victor-Orban

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέβαλε στην Ουγγαρία πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με το άσυλο και για την αποτυχία εφαρμογής μιας προηγούμενης σχετικής απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε αποφανθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2020 ότι η Ουγγαρία δεν συμμορφωνόταν με τους κανόνες του ευρωπαϊκού μπλοκ για τη μεταχείριση μεταναστών, εφαρμόζοντας κρατήσεις σε αιτούντες άσυλο, αλλά και απελάσεις προτού μπορέσουν να ασκήσουν έφεση για την απόρριψη των αιτήσεών τους.

Τότε το δικαστήριο είχε εκδώσει απόφαση με την οποία καλούσε τη Βουδαπέστη να προχωρήσει στις σχετικές αλλαγές των πολιτικών της.

Ωστόσο ο Βίκτορ Όρμπαν αγνόησε τη δικαστική εντολή με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να σημειώνει στη νέα του απόφαση πως «σκόπιμα αποφεύγει να εφαρμόζει την κοινή πολιτική της ΕΕ».

«Η αδράνεια της Βουδαπέστης αποτελεί μια άνευ προηγουμένου και εξαιρετικά σοβαρή παραβίαση του δικαίου της ΕΕ», ανέφερε το δικαστήριο.

Σημειώνεται πως μαζί με το πρόστιμο των 200 εκατομμυρίων ευρώ, στην Ουγγαρία επιβάλλεται και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ για κάθε ημέρα που δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του δικαστηρίου.

Εάν η Βουδαπέστη αρνηθεί να πληρώσει τα πρόστιμα, αυτά μπορούν να αφαιρεθούν από το μερίδιό της στον προϋπολογισμό της ΕΕ , όπως συνέβη με την Πολωνία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, αντιδρώντας, χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου «εξωφρενική και απαράδεκτη».

«Φαίνεται ότι οι παράνομοι μετανάστες είναι πιο σημαντικοί για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών από τους Ευρωπαίους πολίτες τους», πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία οικονομική ένωση. Με ποιό δικαίωμα υποχρεώνει την Ουγγαρία να δέχεται παράνομους μετανάστες; Αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι έχει δημιουργηθεί μία τεράστια και σκληρή γραφειοκρατία που είναι ένα διεφθαρμένο deep state με πολλές ΜΚΟς και στοιχίζει πολλά χρήματα σε όλους τους Ευρωπαίους που είναι μέλη αυτής της οικονομικής και εμπορικής ένωσης. Πολύ καλά έκαναν οι Βρετανοί κι έφυγαν από αυτούς τους γραφειοκρατικούς τύραννους, παρά τους εκβιασμούς που εισέπραξαν για δύο ολόκληρα χρόνια.

Leave a Response