ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΝΥΧΤΑ ΚΟΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ

Κοινοποίηση:
IRAN1

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι πραγματοποιεί πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν ως απάντηση στις, όπως είπε, επιθέσεις πολλών μηνών από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του στην περιοχή. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από το Ιράν.
Έχουν αναφερθεί αρκετές εκρήξεις μέσα και γύρω από την Τεχεράνη, καθώς και στην πόλη Καράτζ.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι διεξάγουν αυτό που αποκάλεσε «ακριβείς» επιδρομές εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν.

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι τα πλήγματα ήταν ως απάντηση σε « συνεχείς επιθέσεις από το Ιράν». Το Ισραήλ είχε από καιρό δεσμευτεί να απαντήσει στην πυραυλική επίθεση του Ιράν στο έδαφός του την 1η Οκτωβρίου.

Η ιρανική επίθεση ακολούθησε τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα , στα τέλη Σεπτεμβρίου στον Λίβανο.

Ακολούθησε επίσης η δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε , ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη στην Τεχεράνη τον Ιούλιο για την οποία οι Ιρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ισραήλ.

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ χτυπά το Ιράν ως «άσκηση αυτοάμυνας»

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι τα πλήγματα του Ισραήλ σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν ήταν «μια άσκηση αυτοάμυνας» μετά την  επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους της Τεχεράνης στις αρχές του μήνα.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Σον Σάβετ είπε ότι τα «στοχευμένα πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους» ήταν «μια άσκηση αυτοάμυνας και ως απάντηση στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους  του Ιράν εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response