19/09/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑIΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ S-500 PROMETHEUS ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΤΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!

Κοινοποίηση:
S400

Είναι ολοκαίνουργιο και από τα πεδία δοκιμών μεταφέρθηκε στα πεδία των μαχών

Το κορυφαίο αντιπυραυλικό σύστημα S-500 Prometheus τοποθετήθηκε στην γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία.

Το πιο προηγμένο σύστημα αεράμυνας της Ρωσίας θα δημιουργήσει ένα μεγάλο «θόλο» αντιβαλλιστικής-αντιπυραυλικής προστασίας γύρω από τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Είναι ολοκαίνουργιο και από τα πεδία δοκιμών μεταφέρθηκε στα πεδία των μαχών. Είναι πολύ πιθανό ότι θα τοποθετηθεί και σε άλλες περιοχές στο προσεχές μέλλον.

Η απόφαση είναι λογική καθώς οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ΑΤΑCMS αλλά και οι πύραυλοι cruise Storm Shadow και SCALP (βρετανικοί και γαλλικοί αντίστοιχα) έκαναν φοβερές ζημιές στους Ρώσους τους τελευταίους μήνες καταστρέφοντας α/α συστήματα S-300 και S-400 και διάφορες στρατιωτικές υποδομές.

Οι Ρώσοι θέλουν να προστατέψουν την γέφυρα του Κερτς καθώς αποτελεί την κύρια οδό ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων της Κριμαίας από την ρωσική ενδοχώρα.

Εάν δεν καταστραφεί, οι Ουκρανοί ποτέ δεν θα μπορέσουν να επιτεθούν στην Κριμαία ακόμα και εάν σε μία απίθανη περίπτωση μπορούσαν τελικά να καταλάβουν την Μελιτόπολη (μετά την καταστροφική ουκρανική αντεπίθεση του περασμένου καλοκαιριού αυτό αποδείχτηκε ότι ήταν μη ρεαλιστικός στόχος).

Η γέφυρα όμως έχει και συμβολική σημασία καθώς αποτελεί την «δήλωση» της ρωσικής κυριαρχίας στη Χερσόνησο.

Οι Ουκρανοί πρωτίστως θέλουν να την καταστρέψουν για αυτόν τον λόγο. Άλλωστε αν επιτύγχαναν ένα τόσο εντυπωσιακό πλήγμα θα έπλητταν το γόητρο της Ρωσίας ανεπανόρθωτα.

Το πρόβλημα του εφοδιασμού στην περίπτωση της καταστροφής της γέφυρας οδεύει προς την λύση του για τους Ρώσους με την νέα σιδηροδρομική σύνδεση που θα ενώνει το Ροστόφ επί του Ντον με την Κριμαία και η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Ακόμα και αν πληγεί, είναι πιο εύκολο να επισκευαστεί σε μικρό χρονικό διάστημα από το να καταστραφεί η γέφυρα και να φτιαχτεί πάλι από την αρχή.

Το σύστημα S-500 έχει σχεδιαστεί να αντιμετωπίζει αεροπορικές και πυραυλικές απειλές σε αποστάσεις έως 600 χιλιόμετρα (για πυραυλικές απειλές) ή 500 χιλιόμετρα (για αεροπορικές απειλές).

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης εμπλοκής δέκα υπερηχητικών στόχων, που κινούνται με ταχύτητα 5 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο με ανώτατο όριο τα 7 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.

Επίσης, μπορεί να αναχαιτίσει αεροπορικές απειλές που κινούνται με ταχύτητες Mach 5. Το μέγιστο ύψος εμπλοκής είναι τα 180-200 χιλιόμετρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Η Αμερικη με οσα εχει κανει στον κοσμο μια μερα θα εξαφανιστει απο τον χαρτη.

  2. οι αμερικανοι ειναι ηρωες μονο στις ταινιες και οι ανωτερω σχολιαστες (οχι ολοι) βλεπουν πολλες απο αυτες οπου πηγαν τα εκεναν σκατα και σκοτωθηκαν και στην χιροσιμα και ναγκασακι δολοφονησαν τοσους ανθρωπους οι δειλοι παγοσμιοι δολοφονοι ειναι και εσυ φιλε μου τα ραφαλ και τα σκαταλ ειναι μονο για επιδειξη

  3. Κυριοι εχετε μπερδεψει τα πραγματα.Εθνικοσοσιαλιστικα συστηματα ηταν και του Χιτλερ και του Σταλιν.Η μονη διαφορα τους ηταν στο μουστακι.Ευκολα μπορει κανεις να τους αποκαλει φασιστες.

  4. Τι; Κατέστρεψαν οι Ουκρανοί S-400; Όταν τα λέγαμε και μας κόβατε τα σχόλια, λέγατε ότι το S-400 είναι ανίκητο. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, αν θέλουν οι δυτικοί. Ακόμα και ελληνικό Rafale (υποθετικά, αν πετάξει στην Μ. Θάλασσα) μπoρεί να εντοπίσει μέσω spectra την θέση του S-500 και να δώσει θέση ή να το χτυπήσει, οι scalp είναι δύσκολο να εντοπιστούν επειδή πετούν χαμηλά.

    1. Χαχαχαχαχαχαχαχα μετα απο ολα τα κατεστραμενα Δυτικα Οπλα χτυπησαν κ ενα S400 κ βγηκες εσυ τωρα ο αναλυτης του καναπε να δωσεις κ συμβουλες χαχαχαχαχαχαχα ρε τραβα ψοφα ρε μαλακα κ αν σου αρεσουν τοσοι Ναζι τραβα πολεμα κ αδειασε μας την γωνια

      1. Στη Δύση βοσκάς λακαμά, δεν σε είδα να φεύγεις για ρωσία, κίνα ή ιράν.

        1. Οταν ερθει η ωρα εφυγα να πολεμησω για τους Ρωσους κ την Ελευθερια του Πλανητη . Προσεχε μονο μην σε πετυχω στο πεδιο γιατι τοτε θα καταλαβεις τι σημαινει Ελληνας κωλοναζιδι γαμω τις ΗΠΑ σου την Δυση κ την Νεα Ταξη

          1. Ναζί είναι οι Ρώσοι δολοφόνοι και τους πετσοκόβουν κάθε μέρα οι Ουκρανοί και θα τους πετσοκόψουμε και οι Έλληνες αν μπουν στο ΝΑΤΟ.

      2. Ακουσε @ και εσύ και οι όμοιοι σου. Οι Αμερικανικοί , Γαλλικοί και Αγγλικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν τους S300 και S400. Σχεδόν τους εξαφάνισαν. Απλά η Ρωσική προπαγάνδα τα αποκρύπτει. Ηδη η Ρωσία φοβάται επίθεση για ανακατάληψη της Κριμαίας και όχι απλά καταστροφή της γέφυρας.

        1. ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ Α_ΒΟΜΒΑΣ ,,,,,

    2. Πρόσεξε μόνο το scalp σου ΜΟΥΛΕ ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΕ.

Comments are closed.