ΤΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΤΗΣ 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΝΔ – ΚΟΧΛΑΖΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ – ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΟΦΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΑΣΟΚΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Κοινοποίηση:
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024. 
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πριν λίγο άρχισε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί να λειτουργήσει ως «βαλβίδα» αποσυμπίεσης της έντασης που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα βουλευτών είτε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είτε για τη μη αξιοποίησή τους στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Το κυβερνητικό και κομματικό επιτελείο αναμένει να διαπιστώσει το κλίμα που θα καταγραφεί, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει, ει δυνατόν και τις διαθέσεις των βουλευτών εν όψει της κοινής εμφάνισης των πρώην πρωθυπουργών Αντ. Σαμαρά και Κων. Καραμανλή, την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ευελπιστούν ότι σε μία συγκυρία που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα καταγραφεί μεν ένας προβληματισμός, ο οποίος, ωστόσο, δεν θα είναι αντίστοιχος του μεγέθους των εκλογικών απωλειών της ΝΔ, που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους.

Παρά ταύτα, όλα τα προηγούμενα 24ωρα, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς εξάντλησαν τις προσπάθειες, προκειμένου να αποφευχθούν οι… στραβές. Το «μασάζ» προς τους βουλευτές ανέλαβε ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκης, ο οποίος κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου αρκετούς από τους δυσαρεστημένους βουλευτές για την αναγκαία… ανταλλαγή απόψεων. Κάποιοι πιο δυσαρεστημένοι από τους υπολοίπους -άρα και πιο ύποπτοι για «αντάρτικο», μάλιστα, είδαν και τον ίδιον τον πρωθυπουργό, ο οποίος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, θα παραμείνει όλη την ώρα προκειμένου, όπως λένε οι συνεργάτες του, να ακούσει τις ενστάσεις, τις γκρίνιες και τα παράπονα των μελών της γαλάζιας Κ.Ο.

Αυτό που πάντως προβληματίζει το κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι στους δυσαρεστημένους δεν συγκαταλέγονται μόνο οι συνήθεις «ύποπτοι», δηλαδή οι εκπρόσωποι της δεξιάς πτέρυγας που αισθάνονται απομονωμένοι στο κόμμα του Κ. Μητσοτάκη αλλά και ακραιφνείς «μητσοτακικοί» που μέχρι τις ευρωεκλογές, έπιναν… νερό στο όνομα του Κυριάκου και σήμερα πρωτοστατούν στα πηγαδάκια της κριτικής.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί από τη σημερινή συνεδρίαση, είναι πόσοι από αυτούς που στις κατ ιδίαν συνομιλίες εμφανίζονται σφόδρα δυσαρεστημένοι, θα θελήσουν να ανέβουν στο βήμα και να αναδείξουν χωρίς περιστροφές τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις τους, οι οποίες εστιάζονται κυρίως στην οριστική εγκατάλειψη των παραδοσιακών ιδεών της ΝΔ προς χάρη του κέντρου.

Υπάρχει και μία δεύτερη ομάδα βουλευτών, οι οποίοι πιθανολογούν ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός δεν θα είναι ο τελευταίος πριν τις εθνικές εκλογές και επιλέγουν στάση αναμονής, τόσο για να δουν πως θα πάει η εκδήλωση στην οποία θα παραστούν οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής όσο και γενικότερα το κλίμα έως το φθινόπωρο.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, από τους πρώτους που θα γραφτούν στον κατάλογο των ομιλητών φέρεται να είναι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς. Επίσης, ο πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης, ο οποίος είναι από τους σταθερούς συνομιλητές του Αντ. Σαμαρά και το βράδυ έχει προσκαλέσει μία ομάδα περίπου δέκα βουλευτών για δείπνο σε γνωστή ταβέρνα του Παγκρατίου, επίσης φέρεται έτοιμος να ζητήσει και να λάβει τον λόγο στη σημερινή συνεδρίαση, όπως και ο κ. Δημ. Μαρκόπουλος, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί έντονα πριν από τον ανασχηματισμό, αλλά το τηλεφώνημα δεν έγινε ποτέ από το Μέγαρο Μαξίμου. Τον λόγο αναμένεται να ζητήσει και ο πρώην υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει μία ιδεολογική τοποθέτηση για τις συνέπειες της μετατόπισης της ΝΔ προς το κέντρο.

Στα πηγαδάκια της σημερινής συνεδρίασης, πάντως, κυρίαρχο θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα στο Πολεμικό Μουσείο στην οποία για πρώτη φορά Καραμανλής και Σαμαράς θα έχουν διαδοχικές ομιλίες και για τα ευρωπαϊκά θέματα αλλά και για την πορεία της Ελλάδος τα επόμενα χρόνια. Από τον αριθμό των γαλάζιων που θα προσέλθουν στη συνεδρίαση, θα φανούν πολλά, όπως λένε όσοι έχουν γνώση του παρασκηνίου στη ΝΔ. Τί υπονοούν; Ότι αν δεν υπάρξει οδηγία προς ναυτιλομένους να μην πλησιάσουν στο Πολεμικό Μουσείο, τότε η παρουσία των γαλάζιων θα είναι πληθωρική….

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΚΟΥΛΗ……..αχρηστοτερος του ΤΣΙΠΡΑ……
    Σκατα τα εκανες…….. .
    Θα μείνεις στην ιστορία σαν ο μεγαλύτερος ανθέλληνας υπηρέτης ……
    Έχε το κατα νου…….
    Έρχεται λαίλαπα…..
    Σκουλήκια

  2. Αν οι Ελληνες περιμενουν απο τον Σαμαρα {γιακ!!} και τον Μηταρακη {γιακ!!!!} να αλλαξουν τη ΝΔ και την οικτρη κατασταση που βρισκεται η χωρα σε ΟΛΑ τα επιπεδα, καηκαμε!!! Ο δε Μητσοτακης οπως εχω ξαναπει ειναι αναμφισβητητα ο …. χειροτερος πρωθυπουργος ολων των εποχων.

  3. Λογια λογια..Η ουσια ειμαι μια…Η Νέα Δημοκρατία ακόμα και μέσα από δυσκολίες είναι ακόμα εδώ!!!Πρώτη και με διαφορά από τα συριζομουτρα…Στις επόμενες εκλογές απλά θα θριαμβεύσει…Αυτός ο περίφημος κλασιδιαρης που είναι??? Τι ποσοστά πήρε στις εκλογές????που είναι οι οπαδοίτου(αυτα τα 50 ψεκασμενα αφελη ατομα σε ολη την Ελλαδα)να βγουν με τα γιαταγανια στους δρόμους ωστε να “στήσουν κρεμαλες” όπως λένε από τους καναπέδες τους???τι ποσοστό πήρε ένας γιωτης που προτεινε???? Χαχα…είστε για γελια

  4. νεοδημοκρατες πολιτικοι ξυπνηστε! το παιδι της νεας ταξης σας εχει κανει ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ! Σας κοροιδευουν φιλοι,γνωστοι και συγγενεις και σας χτυπανε συγκαταβατικα τη πλατη!

  5. ΠΑΛΟΥΚΑΡΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ Δ ΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ Μ Α Υ Ρ Ο……….

  6. Ποια Νεα Δημοκρατια? Υπαρχει? Νεα Μητσοτακοκρατια Μαλακοκρατια θελετε να πειτε με “ηγετη” εναν αυτιστικο ανθελληνα! Μεταρρυθμισεις Φριτς και παντελονα!

  7. αν δε φύγει ο μιζοκούλης, θα μείνουμε όλοι χωρίς αργομισθία, λένε οι νούδουλοι

Leave a Response