ΤΡΑΜΠ 2024: ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΜΟΝΑΔΕΣ, ΕΝΩ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΙΚΑΝΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΓΕΡΟΥ

Κοινοποίηση:
ΤΡΑΜΠ

Ακούμε για κατηγορητήριο, που μιλά για συνωμοσία εξαπάτησης των Ηνωμένων Πολιτειών και για παρεμπόδιση επίσημων διαδικασιών, όπως και παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων και ασφαλιστική απάτη. Κι όμως, οι κατηγορίες εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, καθόλου δεν φαίνεται να αγγίζουν την κοινή γνώμη.

Ένα χρόνο πριν τις Αμερικανικές εκλογές, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του προέδρου Τζο Μπάιντεν με διαφορά τεσσάρων μονάδων, 49% (Τραμπ) έναντι 45% (Μπάιντεν) σε δημοσκόπηση του CNN που διεξήχθη από την SSRS.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου με ένα τυχαίο εθνικό δείγμα 1,514 ενηλίκων, με το περιθώριο σφάλματος να είναι στο +-3.3% (CNN, November 7, 2023).

  • Με την γενική αίσθηση ότι «τα πράγματα δεν πάνε καλά στις ΗΠΑ», η αποδοχή προς το πρόσωπο του Μπάιντεν είναι μειωμένη, ακόμη και σε ομάδες που προηγουμένως κέρδισε με μεγάλη διαφορά το 2020 (όπως ηλικές κάτω των 35 ετών, Αφροαμερικανούς και Λατίνους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο το 25% των Αμερικανών θεωρεί ότι ο Μπάιντεν μπορεί υπηρετήσει αποτελεσματικά, σε αντίθεση με το 53%, που προκρίνει τον Τραμπ. Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται από τους ίδιους τους Δημοκρατικούς, όπου μόνο οι μισοί (51%) θεωρούν ότι ο Μπάιτεν μπορεί να υπηρετήσει, σε αντίθεση με το 90% των Ρεπουμπλικάνων, που πιστεύουν ότι ο Τραμπ έχει την ικανότητα να κυβερνήσει!

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ο βαθμός αποδοχής του Προέδρου Μπάιντεν (39% τον εγκρίνει, 61% τον αποδοκιμάζει). Σύμφωνα πάντα με το CNN και την SSRS, η αξιολόγηση του είναι περίπου ίση με εκείνη του Τραμπ στα τέλη Οκτωβρίου 2019.

Όλα τα πιο πάνω, και πάντα με βάση τα σημερινά δεδομένα, η πιθανή «κούρσα» Μπάιντεν – Τραμπ είναι το πιο πιθανό σενάριο του 2024, μέχρι στιγμής. Ο Μπάιτεν βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από τους (εσωτερικούς) αντιπάλους του στο Δημοκρατικό στρατόπεδο, ενώ στο Ρεπουπλικανικό “οίκημα”, ο Τραμπ κατέχει το 61% έναντι του 17% του Ντε-Σάντις και το 10% της Χέιλι.

Ένα άλλο εξαίρετο στοιχείο της δημοσκόπησης αφορά τα χαρακτηριστικά των δυο πιθανών υποψηφίων του 2024. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι στο μυαλό του μέσου Αμερικανού, κάποιες βασικές αδυναμίες του Μπάιντεν θεωρούνται ως τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Τραμπ (όπως η ικανότητα να διοικήσει και να αποτελέσει έναν παγκόσμιο ηγέτη).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Ζω στις ΗΠΑ.
    Η προπαγάνδα εναντίον του από τα ΜΜΕ και για το πως νικάει η ουκρανία, είναι απίστευτη!
    Δλδ, μας ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ Τ’ Rx/
    Για την κατάντεια της χώρας από το μαστούρη Biden, κουβέντα!

  2. Νόμπελ Ειρήνης Έπρεπε να σου είχε δωθει Ντόναλντ, ο μετά πρόεδρος Τζων Κένεντι είσαι ο δεύτερος καλύτερος πρόεδρος των ΗΠΑ που κατάφερε να υπάρχει ειρηνη στον κόσμο… Αλλά η ΝΠΤ σε πολέμησε, ας ξυπνησουν κάτι νεοελληνες και να δουν την αλήθεια επιτέλους, θέλετε Ειρήνη Η Πολέμους… Και να αφήσουν τα δηθεν ότι είναι με τον Ερντογάν, και ναι ο ντραμπ είναι με εκείνους που είναι πατριώτες κλειστά και ελεγχόμενα σύνορα, και τα κράτη να μην κυβερνουνται τα από ξένα κέντρα οκ; ΞΥΠΝΗΣΤΕ Επιτέλους.

    1. Έτσι ακριβώς φίλε μου, δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι αν εμείς είμαστε ραγιάδες. Εδώ κοιτάζει ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου. Γλύφτες, οσφυοκαμπτες, δουλίτσες εγώ και οι άλλοι ας πεθάνουν, και μετά μας φταίνε κάποιοι ξένοι που λογικό είναι να κοιτάζουν το συμφέρον της πατρίδας τους. Αν δεν μας αρέσουν δε μας πέφτει λόγος γιατί αυτοί νοιάζονται να αρέσουν στους λαούς τους. Εμείς γεμίσαμε λαμόγια και τρωκτικά, μιζαδορους και ανθελληνες γιατί εμείς τους ψηφίζουμε.

    2. καμια σχεση, ο Κεννεντυ αγωνιστηκε για τη καταργηση των διακρισεων, εσεις βριζετε τους μαυρους….

  3. Σκέψου Στέφανε ότι η Δημοσκόπιση είναι του CNN, που πολεμάει τον Donald Trump με νύχια και με δόντια, είναι 1.000% υπέρ των Democrats, και η παραπληροφόρηση κατά του Trump, δίνει και παίρνει από αυτόν τον τηλεοπτικό σταθμό.

  4. 4 μονάδες είναι πολύ λίγο και δείχνει την αποτελεσματική προπαγάνδα και αποδοτικό έλεγχο που ασκούν τα παγκόσμια ΜΜΕ καθώς και τον πανομοιότυπο τρόπο σκέψης της μάζας στον δυτικό κυριως κόσμο…

  5. είναι άξιος συγχαρητηρίων και μόνο για το ότι έβγαλε το εμβόλιο της Φάιζερ για τον κορωνοϊό με την επθχείρηση Warp Speed σε χρόνο ρεκόρ προστατεύοντας τόσο τον αμερικάνικο πληθυσμό όσο και τον παγκόσμιο από αυτήν την φοβερή λαίλαπα που θέριζε χωρίς διακρίσεις και ενώ ακόμα έχουμε νεκρούς καιι διασωληνωμένους η κυβέρνηση των ανικάνων στην Ελλάδα έχει σταματήσει κάθε ενημέρωση για να κρύψει τα χάλια της

    1. Πάντως είσαι χάχας ! Τράβα πούλα τις προπαγάνδες σου αλλού φλώρε

Comments are closed.