Ο Παρθενώνας είναι ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία ερείπια της Ελλάδας. Πρόσφατα ένα πρότζεκτ αναδημιούργησε ψηφιακά το εσωτερικό μερικών από τα πιο συναρπαστικά αρχαία ερείπια του κόσμου και μας δείχνει πως θα ήταν, εάν δεν είχαν υποστεί καμία καταστροφή.
Τα αρχαία μνημεία μας πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, παρέχοντας στους ιστορικούς, τους αρχαιολόγους αλλά και τους επισκέπτες ενδείξεις για την καθημερινή ζωή των μεγάλων πολιτισμών που τους κατοικούσαν.
Υπάρχουν ωστόσο ακόμα πολλά μυστικά και μυστήρια που περιμένουν να τα αποκαλύψουμε.
Παρθενώνας: Πως πιστεύουν οι ειδικοί ότι θα έμοιαζε σήμερα
Το παρακάτω πρότζεκτ από το myvouchercodes.co.uk αναδημιούργησε ψηφιακά το εσωτερικό μερικών από τα πιο συναρπαστικά αρχαία ερείπια του κόσμου, φτιάχνοντάς τα όπως πιστεύουν οι ειδικοί ότι έμοιαζαν.
Τοποθετημένος επιβλητικά στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης, ο Παρθενώνας χτίστηκε στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. για να στεγάσει το μνημειώδες χρυσό άγαλμα της Αθηνάς.
Παρθενώνας: Το γιγαντιαίο άγαλμα της Αθηνάς
Τοποθετημένος επιβλητικά στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης, ο Παρθενώνας χτίστηκε στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. για να στεγάσει το μνημειώδες χρυσό άγαλμα της Αθηνάς. Όλοι γνωρίζουμε το εξωτερικό του ναού, αλλά τι γινόταν μέσα; Το γιγάντιο άγαλμα της Αθηνάς είχε πάνω από 12 μέτρα ύψος και ήταν φτιαγμένο από σκαλιστό ελεφαντόδοντο και χρυσό, 1.140 κιλά χρυσού, για την ακρίβεια.
Μια δεξαμενή με νερό ήταν τοποθετημένη μπροστά στο άγαλμα για να παρέχει την απαραίτητη για τη συντήρηση του ελεφαντόδοντου υγρασία.
Παρθενώνας: Η δεξαμενή νερού για τη συντήρηση του ελεφαντόδοντου
Μια δεξαμενή με νερό ήταν τοποθετημένη μπροστά στο άγαλμα για να παρέχει την απαραίτητη για τη συντήρηση του ελεφαντόδοντου υγρασία. Αυτή η προφανής επίδειξη πλούτου και εξουσίας έστελνε ένα πολύ σαφές μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο.
Για όσους υπήρξαν αρκετά τυχεροί για να δουν τον Παρθενώνα στις δόξες του, το άγαλμα δεν προκαλούσε τίποτα λιγότερο από το απόλυτο το δέος.