ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! Καταποντίζεται το κόμμα του Μακρόν – Δεν καταφέρνει να κρατήσει ούτε την δεύτερη θέση – Με διαφορά πρώτη η Μ.Λεπέν

Κοινοποίηση:
macron

Σε καταστροφή εξελίσσεται για τον Εμανουέλ Μακρόν η απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ευελπιστώντας πως οι πολίτες θα συσπειρωθούν γύρω του για να ανακόψουν την επέλαση της ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν προς την εξουσία της Γαλλίας.

Διαδοχικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα του Γάλλου Προέδρου όχι μόνο απέχει παρασάγγας από την «Εθνική Συσπείρωση», αλλά χάνει και τη δεύτερη θέση, καθώς η συμμαχία Κεντροαριστεράς – Αριστεράς «Λαϊκό Μέτωπο» έχει προβάδισμα 10 μονάδων.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του καναλιού BFM και της La Tribune Dimanche, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν είναι πρώτο με 31% των ψήφων στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο της 30 Ιουνίου.

Ωστόσο φαίνεται πως δεν κατορθώνει να συγκεντρώσει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο καταλαμβάνοντας από 220 ως 270 έδρες

Σημειώνεται πως για την πλειοψηφία στο γαλλικό κοινοβούλιο των 577 εδρών απαιτούνται 289 έδρες. Στη Γαλλία υπάρχουν 577 μονοεδρικές περιφέρειες και ο βουλευτής σε κάθε μια από αυτές εκλέγεται μέσα από μια εκλογική διαδικασία δύο γύρων. Υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο, ο οποίος εν προκειμένω θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου, είναι οι δύο επικρατέστεροι του πρώτου γύρου (30 Ιουνίου).

Στη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο βρίσκεται το «Λαϊκό Μέτωπο» λαμβάνοντας 28% των ψήφων. Αυτό το ποσοστό θα μπορούσε να μεταφραστεί στον δεύτερο γύρο από 150 έως 190 έδρες.

Screenshot_2024-06-13_175038_adcdc.png

Τρίτο και «καταϊδρωμένο» το κόμμα «Αναγέννηση» του Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση λαμβάνει μόλις το 18% των ψήφων και στο δεύτερο γύρο θα μπορούσε να κερδίσει από 90 έως 130 έδρες. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως σε περίπτωση που στον δεύτερο γύρο το κόμμα του Μακρόν στηρίξει το «Λαϊκό Μέτωπο», τότε η συμμαχία Αριστεράς – Κεντροαριστεράς θα μπορούσε να κερδίσει ακόμη και την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Τέλος το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, συγκεντρώνει 6,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει από 30 έως 40 έδρες στον δεύτερο.

Το σκληρό δεξιό κόμμα «Ανακατάληψη» του Ερίκ Ζεμούρ βρίσκεται κάτω από το 5% και εκτιμάται πως δεν θα έχει καμιά έδρα. Καθοριστικό ρόλο θα μπορούσαν ωστόσο να διαδραματίσουν οι περίπου 10 με 20 ανεξάρτητοι βουλευτές που εκτιμάται πως θα εκλεγούν. Η Μαρίν Λεπέν θα μπορούσε ενδεχομένως να σχηματίσει κυβερνητική πλειοψηφία συνεργαζόμενη με κάποιους βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και κάποιους ανεξάρτητους.

Τέλος αν ο Ε.Μακρόν στηρίξει τους αριστερούς και κεντροαριστερούς θα δείξει για τον ίδιο μια τεράστια απώλεια κύρους που οι πολίτες δεν δείχνουν να ακολουθούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μωρέ αν βγει η Λεπέν, πιο συστημική κι από τον Μητσοτάκη θα είναι. Θυμηθείτε το

  2. Σε εμάς υπάρχει η Κλάπα.
    Ο Κασιδιάρης στη φυλακή, οι δολοφόνοι για τα Τέμπη αθώοι.

Comments are closed.