ΤΥΧΑΙΟ;;; Σειρήνες και SMS συναγερμού σε Ρωσία και ΗΠΑ με διαφορά λίγων ωρών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΣΕΙΡΗΝΑ

Εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη Ρωσία και την επικράτεια των ΗΠΑ έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα ή άκουσαν από άλλες πηγές (σειρήνες) τους ήχους προειδοποίησης για έκτακτη ανάγκη.

Η Ρωσία πρώτη δοκίμασε τα δημόσια συστήματα προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα την Τετάρτη, χτυπώντας σειρήνες και διακόπτοντας ορισμένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για να προειδοποιήσει τον πληθυσμό να παραμείνει ήρεμος.

Το τεστ, που διενεργήθηκε για πρώτη φορά το 2020, αποτελεί μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας που απαιτεί από τις αρχές να διεξάγουν δοκιμές δύο φορές το χρόνο, ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Γύρω στις 10:40 π.μ. ώρα Μόσχας, σειρήνες ήχησαν σε πολλές περιοχές της Ρωσίας.

Παράλληλα σε κινητά, τηλεοράσεις και ραδιοφωνικούς σταθμούς μεταδόθηκε το παρακάτω μήνυμα:

«Προσοχή σε όλους! Η ετοιμότητα των συστημάτων προειδοποίησης ελέγχεται, παρακαλούμε μείνετε ψύχραιμοι».

Αυτό όμως που προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις -δικαίως- στο διαδίκτυο ήταν η επιλογή των ΗΠΑ να ελέγξουν και αυτές τα πανεθνικά τους συστήματα προειδοποίησης!!

Σε αρκετές Πολιτείες πολίτες έχουν ήδη λάβει προειδοποιητικά μηνύματα.

Το Σύστημα Ειδοποίησης Έκτακτης Ανάγκης είναι ένα εθνικό σύστημα δημόσιας προειδοποίησης που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον πρόεδρο να μιλήσει στον αμερικανικό λαό εντός 10 λεπτών κατά τη διάρκεια μιας εθνικής έκτακτης ανάγκης μέσω συγκεκριμένων διαύλων όπως το ραδιόφωνο και η τηλεόραση.

«Ενώ αυτοί οι τύποι ειδοποιήσεων χρησιμοποιούνται συχνά σε στοχευμένες περιοχές για να ειδοποιήσουν τους ανθρώπους στην περιοχή για πράγματα όπως ανεμοστρόβιλοι, η δοκιμή της Τετάρτης έγινε σε ολόκληρη τη χώρα», σημειώνουν αμερικανικά δίκτυα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: