Τέιλορ Σουίφτ – Χειροπέδες σε άλλον έναν νεαρό για τη σχεδιαζόμενη επίθεση τζιχαντιστών

Κοινοποίηση:
sillipsi-xeiropedes

Σε νέες συλλήψεις προχώρησαν οι αυστριακές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών για τα σχέδια τρομοκρατικής επίθεσης στη συναυλία της Αμερικανίδας ποπ σταρ Taylor Swift. Όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ, ένας 18χρονος Ιρακινός συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στη Βιέννη.

 

Ο νεαρός άνδρας φέρεται να συνδέεται με τον κύριο ύποπτο, έναν 19χρονο Αυστριακό με καταγωγή από τα Σκόπια, ο οποίος θεωρείται ότι σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στις συναυλίες της Swift.

Η σύλληψη του 18χρονου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες. Οι αυστριακές αρχές βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό και διεξάγουν εντατικές έρευνες για να αποτρέψουν οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κάρνερ, ο 18χρονος που συνελήφθη χθες ορκίστηκε πίστη στο «Ισλαμικό Κράτος» στις 6 Αυγούστου, αλλά δεν θεωρείται ότι συμμετείχε άμεσα στον σχεδιασμό επίθεσης στις συναυλίες. Κατά τη σύλληψή του έφερε προπαγανδιστικό υλικό του «ISIS», ενώ διέδιδε τρομοκρατική προπαγάνδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Για τον Μπεράν Α., ο οποίος χρησιμοποιούσε το παρατσούκλι «Μο» (από τον Μωάμεθ), αλλά και για τον 17χρονο Τουρκο-κροάτη Λούκα Κ. που ήταν ήδη γνωστός στις αρχές και συνελήφθη έξω από το στάδιο «Ερνστ Χάπελ», όπου θα πραγματοποιούνταν οι συναυλίες, η Εισαγγελία εξέδωσε αίτημα προφυλάκισης, το οποίο αναμένεται, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του δικαστηρίου Μπίργκιτ Μπορνς, να γίνει αποδεκτό εντός των προσεχών 48 ωρών.

Παράλληλα, οι αυστριακές αρχές έχουν ζητήσει από τη Βόρεια Μακεδονία να διενεργήσει έρευνα στην πόλη καταγωγής του Μπεράν Α., το Γκόστιβαρ, στα δυτικά της χώρας, όπου ζει κυρίως αλβανική εθνότητα, αν και δεν είναι βέβαιο ότι ο ύποπτος είχε ζήσει εκεί κατά το παρελθόν, καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστρία.

Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού «Profil», o Μπεράν Α. φοίτησε στην εμπορική σχολή του Νοϊκίρχεν στην Κάτω Αυστρία και κατά τη διάρκεια των σπουδών του έγινε κατ’ επανάληψη ιδιαίτερα βίαιος με τις συμμαθήτριές του – σε ηλικία 15 ετών «άρπαξε μια μαθήτρια από τον λαιμό και την έσπρωξε στον τοίχο», αναφέρει το περιοδικό και σημειώνει ότι είχε κριθεί ακατάλληλος για στράτευση για «ψυχολογικούς και σωματικούς» λόγους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τα μουσλιμια δεν προκειται να αφησουν τπτ να πεσει κατω και διαρκως θα μας εχουν στη τσιτα.
    Καλα να παθουμε θελαμε δημικρατια και ελευθερια.
    Φατε τωρα τους ανωμαλους και τους λαθρο στη μαπα

Comments are closed.