Τέλος η οδήγηση τη νύχτα για τους ηλικιωμένους – Η ψηφοφορία και οι αντιδράσεις

Κοινοποίηση:
timoni-odigisi

Το τελευταίο διάστημα αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν πρέπει να επιβληθούν περιορισμοί στους ηλικιωμένους οδηγούς, προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια

Τελικά πρέπει οι ηλικιωμένοι να οδηγούν με περιορισμούς ή όχι; Αυτή είναι η ερώτηση που θέτει μεγάλο βρετανικό Μέσο στους αναγνώστες του.

Το τελευταίο διάστημα αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν πρέπει να επιβληθούν περιορισμοί στους ηλικιωμένους οδηγούς, προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια.

Το ζήτημα απασχολεί τον δημόσιο διάλογο και στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ομάδες ειδικών κατά καιρούς προτείνουν όσοι οδηγοί είναι άνω των 70 ετών – και ειδικά στις περιπτώσεις που υφίστανται θέματα υγείας – να μην απολαμβάνουν τις ίδιες ελευθερίες με τους υπόλοιπους.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο ιστότοπος PrimaryHealthNet, όπου σε άρθρο του επισημαίνεται ότι όσο οι οδηγοί μεγαλώνουν, η όραση επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι για τροχαία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Φεβρουάριο του 2024, η Express είχε διεξάγει ξανά μια ψηφοφορία για το αν πρέπει να περιοριστούν οι ελευθερίες των ηλικιωμένων οδηγών, με το 95,54% των συμμετεχόνων, ωστόσο, να εκφράζει την αντίθεσή του.

Οι ηλικιωμένοι οδηγοί είχαν μπει στο… στόχαστρο και της Κομισιόν, η οποία είχε προτείνει να καταστούν υποχρεωτικές οι ιατρικές εξετάσεις για όσους είναι άνω των 70 ετών. Πρόκειται, ωστόσο, για μια πρόταση που απορρίφθηκε, μετά τις αντιδράσεις αρκετών κρατών-μελών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ” ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Ο ΧΊΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΆΚΙ.
    .

  2. Θα δουλεύουμε μέχρι τα 80 αλλά θα οδηγούμε μέχρι τα 70. Λογικό δεν είναι;

  3. χάου μένι κίλος φάϊναλυ ?

  4. Οι πιο επικίνδυνοι δεν είναι οι άνθρωποι 70 ετών αλλά τα νέα τσογλανια δηλαδή 18 και 20 και 22 ετών που είναι όλη την ημέρα μαλακίες μέσα στον δρόμο.

  5. Πόσα κιλά μ παίζει να είσαι ανωμαλάρ;;;;;;

  6. Δέκα φορές πιο επικίνδυνοι από τους 70+ είναι οι 18άρηδες και οι 20άρηδες όσες φορές τους βλέπω στο τιμόνι πηγαίνω άκρη άκρη τόσο σκοτώστρες είναι. Πιο λογικό μου φαίνεται να δίνουν δίπλωμα οδήγησης σε νέους άνω των 25 ετών. Τότε θα μειωθούν θεαματικά τα τροχαία.

  7. Φαντάζομαι οτι οι ηλικιωμένοι της Κονσομασιόν-Κομισιον εξαιρούνται λόγω θεσεως

  8. Να απαγορευτεί στους μπολιασμενους που οδηγούν σα ζόμπι.

    1. Α ΡΕ ΡΑΝ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΑΠΟ ΖΟΜΠΟΙ ΟΔΗΓΟΥΣ “ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ”, Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ.

  9. Το σωστό είναι οι δημοκράτες ευρωπέη να απαγορεύσουν την ψήφο στους straight

  10. Όσες φορές κόντεψα να χτυπήσω, στο άλλο αμάξι ήταν συνήθως ένα τσογλάνι 20-30 ετών περίπου που έκανε καγκουριές. Μάλλον τα κωλοφτιαγμένα με τα νίτρα δεν πρέπει να κυκλοφορούν βράδυ.

  11. Απο οτι ξερω Κε Αναγνωστοπουλε οι ανω των 70 δεν κανουν κοντρες ουτε σουζες , αλλοι τα κανουν αυτα και γκρεμοτσακιζονται!! Εδω ζουμε ολοι και ξερουμε τι γινεται!!

    1. Τι λες ρε καραγκιόζη; Ξέρεις τι αντανακλαστικά έχει ενας 70χρονος; Ξέρεις ποσα τροχαια προκαλουν;

  12. το σωστο ειναι αυτο . οχι οδηγηση για ανω των 70. και συχνα τεστ οδικης συμπεριφορας. αλλα .. στην παγκοσμοιοποιηση που ζουμε δεν συμφερει αυτο. αυτοι θελουν αιμα……

Comments are closed.