Τέλος και το Twitter στην Ρωσία

Κοινοποίηση:
twitter_reuters-2048x1273

Πόλεμο και στους κολοσσούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιάζει να κάνει η Ρωσία, η οποία για ένατη ημέρα σφυροκοπά την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, μετά την απόφασή της να μπλοκάρει την πρόσβαση στο Facebook, η χώρα απαγορεύει τώρα και τη χρήση του Twitter.
Νωρίτερα, η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιών, Roskomnadzor, αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση των Ρώσων πολιτών στο Facebook.
Επικαλέστηκε δε 26 περιπτώσεις «διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και των πόρων πληροφοριών από το Facebook» από τον Οκτώβριο του 2020, εκτός από τους πιο πρόσφατους περιορισμούς που έχει θέσει το Facebook στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ο ιστότοπος «the verge».

Η κίνηση έρχεται μετά τις αυξανόμενες εγχώριες διαμαρτυρίες για τη συνεχιζόμενη εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι έχουν βγει μαζικά στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της πρακτικής της χώρας τους, ενώ έχουν σημειωθεί χιλιάδες συλλήψεις.

Η κυβέρνηση λέγεται πως έχει εξαπολύσει απειλές σε όσους δημοσιεύουν κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συγκρούσεις.

Microsoft και Google εναντίον Ρωσίας
Από την άλλη, οι δύο γίγαντες της τεχνολογίας, Google και Microsoft, επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, η εταιρεία Microsoft Corp ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις νέες πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών της στην Ρωσία, και γίνεται έτσι η πιο πρόσφατη δυτική εταιρεία που αποστασιοποιείται από την Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Έκτοτε, δεκάδες δυτικές εταιρείες, όπως η Apple Inc, η Nike και η Dell Technologies, διέκοψαν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία με φόντο την επιβολή κυρώσεων από τα δυτικά κράτη.
Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει σταματήσει όλες τις πωλήσεις προϊόντων της στη Ρωσία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μόνοι μας πρέπει να σβήσουμε τα προφίλ μας στα site της ρουφιανιάς.

Comments are closed.