Τέλος το προειδοποιητικό τρίγωνο έκτακτης ανάγκης στο αυτοκίνητο – Δείτε τι έρχεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
traffic

Το προειδοποιητικό τρίγωνο έκτακτης ανάγκης έχει σταματήσει να είναι υποχρεωτικό σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και έχει αντικατασταθεί με την συσκευή V-16 η οποία ενημερώνει τους οδηγούς πολύ νωρίτερα.

Εάν έχετε πάθει ποτέ τροχαίο ατύχημα, σίγουρα γνωρίζετε πόσο επικίνδυνο είναι να τοποθετήσετε το προειδοποιητικό τρίγωνο έκτακτης ανάγκης ώστε να ενημερώσετε τους οδηγούς οι οποίοι κινούνται στο ρεύμα σας. Και αυτό γιατί βρίσκεται στον χώρο αποσκευών, με ότι αρνητικό συνεπάγεται για την ασφάλεια του οδηγού που αναγκάζεται να βγει από το αυτοκίνητο για να το τοποθετήσει.

Για αυτό τον λόγο, αρκετές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, έχουν αρχίσει να μην θεωρούν υποχρεωτικά πλέον τα προειδοποιητικά τρίγωνα και να τα αντικαθιστούν με τη νέα συσκευή ασφαλείας, τον προειδοποιητικό φάρο V16, που θα είναι υποχρεωτικός για κάθε όχημα από το 2026.

Αυτή η αλλαγή οφείλεται στον ανησυχητικό αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με το προειδοποιητικό τρίγωνο. Για παράδειγμα στην Ισπανία, μεταξύ των ετών 2019 και 2022, 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους σε αυτοκινητόδρομους και λεωφόρους για να τοποθετήσουν το τρίγωνο ασφαλείας.
Όταν ενεργοποιηθεί ο φάρος, στέλνει τις συντεταγμένες του οχήματος στο cloud της τροχαίας και του υπουργείου Μεταφορών, τα οποία με την σειρά τους προωθούν τα δεδομένα από το συνδεδεμένο αυτοκίνητο και δημιουργούν ένα δίκτυο πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο το οποίο βελτιώνει την οδική ασφάλεια στην περιοχή που εκπέμπεται το σήμα.
Φυσικά οι οδηγοί οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί δεν είναι όλοι οι προειδοποιητικοί φάροι εγκεκριμένοι για χρήση. Οπότε οι οδηγοί/καταναλωτές θα χρειαστεί να αγοράσουν συσκευές οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές.

Δείτε σχετικό Βίντεο ΕΔΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ασ μαθουν οι οδηγοι τι δουλεια κανει το τριγωνο,και για ποιο λογο το εχουμε,,,
    στην ατικη οδο θελει 120 μετρα πισω απο το οχημα,,,
    οσο το οριο του δρομου τοσα και τα μετρα που πρεπει να τοποθετιθει πισω απο το οχημα,,,
    σε αλεσ περιπτωσεισ θελει και ανθρωπο με μπλουζα-πανι να προειδοποιει τουσ οδηγουσ,,,
    παλι μαλακιεσ σκεφτηκαν. δεν εχουν επαφη με τον δρομο

  2. Μωρε ΝΑΣΑ τα καμανε τ αμαξια! Δεν τους βανουνε και καταγραφεα φωνης οπως εχουνε τα βαπορια να κανουνε και στατιστικη στο μπινελικι που πεφτει καθε μερα?
    Καμμια κσμερουλα για τη χρηση των σμαρτοφωνιαδων?

  3. Θα τα δωσουμε στο φαρο και μετα θα φαμε γλαρο.

Comments are closed.