Τέμπη: Νέες αποκαλύψεις από τον εργολάβο που συμμετείχε στο μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας

Κοινοποίηση:
tragodia-tempi

Τι αποκαλύπτει ο εργολάβος που συμμετείχε στις εργασίες μπαζώματος του σημείου της τραγωδίας στα Τέμπη

Συνεχίζεται η έρευνα για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους, με τα ερωτήματα που παραμένουν να είναι πολλά, όπως «ποιος έδωσε, τελικά, την εντολή για να μπαζωθεί το σημείο της τραγωδίας».

Δύο χρόνια μετά, ο εργολάβος που συμμετείχε στις εργασίες αποκάλυψε στον Alpha:

«Στις 2:00 τα ξημερώματα την ημέρα του ατυχήματος μου τηλεφώνησε ένας συνάδελφός μου, ο Κ.Σ., ο οποίος είχε δεχτεί ένα τηλέφωνο από την Περιφέρεια. Ξεκίνησα τις εργασίες στις 5:00 το πρωί. Ο Αντιπεριφερειάρχης που υπέδειξε ότι χρειαστεί η Πυροσβεστική να τους συνδράμω με οποιονδήποτε τρόπο με τα μηχανήματά μου.», δήλωσε αρχικά ο εργολάβος.

«Το στρώσιμο των υπαρχόντων χαλικιών που είχαμε ρίξει τις προηγούμενες ημέρες και τρίμματος πίσσας από πάνω για να διαμορφωθεί ο χώρος. Αυτό έγινε με εντολή ενός μηχανικού της Περιφέρειας. Μου δόθηκε η εντολή από πυροσβέστες και άτομα της Πολιτικής Προστασίας να τα πάρω και να τα πετάξω για να “ανοίξει” ο χώρος περισσότερο όπως μου ζητούσαν. Στο οικόπεδό μου τα πήγα με δική μου πρωτοβουλία και ευτυχώς δεν τα πέταξα οπουδήποτε αλλού γιατί εκεί είχα και άλλα αδρανή υλικά.», συμπλήρωσε.

«Η εντολή τονίζω ήταν και πάλι να τα πάρω και να τα πετάξω ως άχρηστα χώματα που είχαν ελγχθεί και δεν προσέφεραν κάτι. Σημειώνω ότι αυτά τα χώματα τα είχαν ερευνήσει πυροσβέστες πολλές φορές και θεωρούσαν ότι δεν είχαν να ελέγξουν κάτι άλλο.», πρόσθεσε ο εργολάβος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response