Τέσσερα κόλπα για να διώξετε τις μύγες από το σπίτι σας

Κοινοποίηση:
miges_637616528

Όσο καλά και αν έχετε θωρακίσει το σπίτι με σίτες οι μύγες πάντα θα βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν αισθητική την ενοχλητική τους παρουσία. Κι επειδή έχετε μάλλον βαρεθεί με αυτή την κατάσταση, δείτε 4 οικονομικούς και φυσικούς τρόπους για να τις ξεφορτωθείτε.

Παγιδεύστε τες με απορρυπαντικό πιάτων Αρκούν μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων σε ένα μπολ με μηλόξιδο για να τις αποχαιρετίσετε για πάντα μιας και το υγρό πιάτων κάνει τα φτερά τους πιο βαριά με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να πετάξουν και να… βουλιάζουν στο διάλυμα.

Χρησιμοποιήστε ξίδι Το λευκό ξίδι απωθεί τις μύγες με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Αν θέλετε να αερίσετε το σπίτι χωρίς να τις δείτε να εμφανίζονται μπροστά σας, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μερικά μπολ με ξίδι και να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι. Αν δεν έχετε λευκό ξίδι στο σπίτι αλλά μηλόξιδο μπορείτε πάλι να το χρησιμοποιήσετε: αφαιρέστε το καπάκι από τη συσκευασία του, καλύψτε το με λίγη πλαστική μεμβράνη και στερεώστε την με ένα πλαστικό λαστιχάκι. Στη συνέχεια, ανοίξτε μια τρύπα στην επιφάνειά της μεμβράνης. Ποιος ο λόγος να το κάνετε αυτό; Σε αντίθεση με το λευκό ξίδι, οι μύγες δε μπορούν να αντισταθούν στη μυρωδιά του μηλόξιδου: έτσι θα μπαίνουν στο μπουκάλι αλλά θα παραμένουν παγιδευμένες μέσα σε αυτό.

Γάλα: Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο γάλα, ζάχαρη και πιπέρι κι αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πιάτο που έχετε για πέταμα: οι μύγες θα κατακλύσουν το πιάτο αλλά σύντομα, θα βρουν (απολαυστικό) τέλος, βουλιάζοντας σε αυτό.

Πιάστε κόκκινο! Οι μύγες αγαπούν το κόκκινο κρασί. Ανοίξτε λοιπόν ένα μπουκάλι, πιείτε και εσείς ένα ποτήρι αλλά κρατήστε λίγο για τις μύγες. Λίγο πριν τελειώσει το μπουκάλι αφήστε λίγο στον πάτο. Θα τις δείτε να μπαίνουν μέσα στο μπουκάλι αλλά όχι και βγαίνουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response