«Τίγκα» σε φυτοφάρμακα προϊόν αλυσίδας σούπερ-μάρκετ – Άμεση ανάκληση από σχεδόν 300 καταστήματα

Κοινοποίηση:
Wolvega,,Netherlands,,06-27-2024,,Main,Facade,Of,Lidl,Supermarket,With,Blue,

Υπέρβαση του ρυθμιστικού ορίου για τα φυτοφάρμακα διαπιστώθηκε σε lime που πωλούνται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στη Γαλλία. Η ανακοίνωση ανάκλησης προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στα σημεία πώλησης.

Η Lidl FR αναφέρει πως προμηθευτής των λάιμ (LIME TAHITI BRAZIL 500 G X 8) είναι η εταιρεία NOSIBE, ωστόσο δεν διευκρινίζεται το είδος του φυτοφαρμάκου που βρέθηκε σε υψηλή ποσότητα στα λάιμ. Το προϊόν σύμφωνα με τη λίστα των καταστημάτων που έδωσε η Rappel Conso, πωλήθηκε από 295 σουπερμάρκετ Lidl της Γαλλίας.

Τα Lime που ανακλήθηκαν από τα Lidl στη Γαλλία
Είναι η δεύτερη φορά από την αρχή του μήνα που ανακαλούνται τρόφιμα από τα καταστήματα του Γερμανικού Κολοσσού στη Γαλλία και η 12η από την αρχή του χρόνου. Οι λόγοι εκτός από υψηλές ποσότητες φυτοφαρμάκων είναι λόγω βακτηρίων listeria και E. coli, λόγω παρουσίας ξένου σώματος, λόγω υπερχλωρικού άλατος, αλλοίωσης σε ντόνατς που δεν έχουν λήξει και κτηνιατρικών φαρμάκων σε κρέας.

Αν κα τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται για την προστασία των καλλιεργειών από έντομα, ζιζάνια, μύκητες και άλλα παράσιτα, είναι δυνητικά τοξικά για τον άνθρωπο και μπορούν να έχουν οξείες και χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία, ανάλογα με την ποσότητα και τους τρόπους με τους οποίους εκτίθεται ένα άτομο. Οι δυσμενείς επιπτώσεις από τα φυτοφάρμακα που είναι εγκεκριμένα, συμβαίνουν μόνο πάνω από ένα συγκεκριμένο ασφαλές επίπεδο έκθεσης.

Τα τρόφιμα που πωλούνται θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς για τα φυτοφάρμακα, ιδίως με τα μέγιστα όρια υπολειμμάτων. Οι καταναλωτές μπορούν να περιορίσουν περαιτέρω την πρόσληψη υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων με το ξεφλούδισμα ή το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών, γεγονός που μειώνει επίσης άλλους κινδύνους που προκαλούνται από τα τρόφιμα, όπως τα επιβλαβή βακτήρια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response