Τίμησαν τους νεκρούς των Ιμίων οι ΕΛΛΗΝΕΣ

Κοινοποίηση:
ΙΜΙΑ

Στις 31 Ιανουαρίου κλιμάκιο του Εθνικού Κόμματος των ΕΛΛΗΝΩΝ με σεβασμό, τιμή και ευγνωμοσύνη κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ιμίων στο κέντρο των Αθηνών, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την υπέρτατη θυσία των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Το στεφάνι κατέθεσε ο φίλος και συμμαθητής του Χριστόδουλου Καραθανάση, ο Αντιναύαρχος Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος ΠΝ.

Είκοσι επτά χρόνια πριν, το πλήρωμα του ελικοπτέρου ΠΝ 21 απογειώθηκε από την Φρεγάτα Λήμνος στα Ίμια, σε διατεταγμένη υπηρεσία. Παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, κανένας τους δεν εδίστασε και με προθυμία και χαμόγελο απογειώθηκαν με προορισμό την αιωνιότητα. Εκεί συνάντησαν τους ήρωες των Θερμοπυλών, του 1821 και του 1940.

ΙΜΙΑ 2

Ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Έκτορας Γιαλοψός, αποτελούν παράδειγμα προθυμίας, αυταπάρνησης και ηρωισμού. Στην σημερινή εποχή των μεγάλων δεινών που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, οι τρεις ήρωες μας θυμίζουν ότι υπάρχουν ακόμη οι διαχρονικές αξίες που αποτελούν τους πυλώνες προόδου που συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα μας και γράφουν με χρυσά γράμματα τον ηρωισμό στο μεγάλο βιβλίο της ελληνικής ιστορίας.

Μας θυμίζουν επίσης ότι πέρα από την πτώση των πολιτικών αξιών που χαρακτηρίζει τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, υπάρχουν ακόμη τμήματα των Ελλήνων που διέπονται από αξίες και ιδανικά. Πάνω από το απαράδεκτο “Ευχαριστώ τους Αμερικάνους” του τότε Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στέκεται το Ποτέ Ξανά που σώθηκε σαν υπόσχεση στις τελετές αποχαιρετισμού τους.

Ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Έκτορας Γιαλοψός, ζουν μαζί μας, όσο τους αγαπάμε και τους έχουμε στις καρδιές μας. Σας ευχαριστούμε, σας τιμούμε και κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ εμπρός σας.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μόνο οι Εθνικιστες τιμουν τους ηρωες που επεσαν για την Πατριδα Αυτό τα λεει όλα

  2. οι Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ τιμουμε τους ηρωες μας……….
    τα κομματα της βουλης αδιαφορουν……..
    που ειναι το κομμα Βελοπουλου?????? ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ……..Πατριδοκαπηλοι

Comments are closed.