Ταϊλάνδη: Ο βασιλιάς επικύρωσε την εκλογή της Παετονγκτάρν Σιναουάτρα ως πρωθυπουργού

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βαγιραλονγκόρν επικύρωσε σήμερα την εκλογή της Παετονγκτάρν Σιναουάτρα στη θέση της πρωθυπουργού, μόλις δύο ημέρες μετά την εκλογή της από το κοινοβούλιο, ανοίγοντας την οδό για το σχηματισμό κυβέρνησης κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Η έγκριση του βασιλιά, που είναι μια τυπική διαδικασία, ανακοινώθηκε από τον Γραμματέα της Βουλής Απάτ Σουχανάντ σε τελετή που διεξήχθη στην Μπανγκόκ.

Φορώντας επίσημη εμφάνιση, η Παετονγκτάρν γονάτισε και απέτισε φόρο τιμής σε ένα πορτρέτο του βασιλιά Βαγιραλονγκόρν πριν από την εκφώνηση μιας σύντομης ομιλίας, όπου ευχαρίστησε τον βασιλιά και τους εκπροσώπους του λαού που την υποστήριξαν στην αναλαμβανομένη πρωθυπουργία.

«Ως επικεφαλής του εκτελεστικού κλάδου, θα επιτελέσω τα καθήκοντά μου μαζί με τους νομοθέτες με ανοιχτή καρδιά», δήλωσε.

Παετονγκτάρν, 37 ετών, καθίσταται η νεότερη πρωθυπουργός στην ιστορία της Ταϊλάνδης, λίγες μόνο ημέρες αφότου το Συνταγματικό Δικαστήριο απέπεμψε τον σύμμαχό της, Σρέτα Ταβισίν, από αυτή τη θέση.

Κόρη του αμφιλεγόμενου πολιτικού Τακσίν Σιναουάτρα, η Παετονγκτάρν, η οποία δεν διαθέτει κυβερνητική εμπειρία, εξασφάλισε την Παρασκευή την υποστήριξη των 319 βουλευτών ή σχεδόν των δύο τρίτων της Βουλής, καθιστώντας την τη δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργό και τρίτο μέλος της οικογένειας Σιναουάτρα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία, μετά τη θεία της, Γινγκλάκ, και τον πατέρα της, Τακσίν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: