Τα αλβανικά ΜΜΕ μιλούν για «απρεπή» συμπεριφορά της Ελλάδας στη βοήθεια της Αλβανίας για τις πυρκαγιές!

Κοινοποίηση:
Screenshot 2023-08-23 162003

«Αν και η κατάσταση με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι ανησυχητική, η γειτονική χώρα αρνήθηκε τη βοήθεια της Αλβανίας, η οποία πρόσφερε δύο πυροσβεστικά οχήματα», γράφει η αλβανική ιστοσελίδα sot.com.al αναφερόμενη σε αλβανική πρόταση για βοήθεια στη χώρα μας στη μάχη με τις πυρκαγιές, την οποία μάλιστα προμόταρε και ο Έντι Ράμα με σχετική του ανάρτηση.

Στο Twitter ο Αλβανός Πρωθυπουργός έγραψε σχετικά:

«Είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπεις την γειτονική μας όμορφη χώρα να υποφέρει συνεχώς από τις πυρκαγιές, ενώ ο τολμηρός ελληνικός λαός και όλοι οι ένστολοι που μάχονται κατά τέτοιων καταστροφών αξίζουν την πλήρη αλληλεγγύη μας και τον βαθύ θαυμασμό μας».

Όμως, όπως γράφουν οι Αλβανοί, τα δύο πυροσβεστικά οχήματα αναχώρησαν από το Maliq (Μαλίκι στη νότια Κορυτσά) για την Ελλάδα σήμερα το πρωί, αλλά έμειναν να περιμένουν άσκοπα και επέστρεψαν στο Bilisht (Βίγλιστα).

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Dhorjela Çule του αλβανικού Top Channel, η κατάσταση είναι ακόμα ασαφής ως προς το γιατί δεν έγινε αποδεκτή η αλβανική βοήθεια από τις ελληνικές αρχές, παρότι η επίσημη αλβανική πλευρά υποστηρίζει ότι ενημερώθηκε πως η βοήθεια δεν είναι πλέον απαραίτητη.

 

Όπως έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Αλβανός Υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι θέλοντας να εξηγήσει την κατάσταση και το τι συνέβη, «ομάδα με 58 άνδρες και 10 οχήματα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και άλλες επιχειρησιακές δομές του Αλβανικού Συστήματος Πολιτικής Άμυνας, πιο συγκεκριμένα, πυροσβεστικές δομές του Δήμου Κορυτσάς, Dropull, Maliq και Αργυροκάστρου μετακινήθηκαν κοντά στο γειτονικό κράτος, με τη βοήθεια των Ελλήνων συνάδελφων, εν αναμονή της επιβεβαίωσης από την ελληνική πλευρά για παρέμβαση σε περιοχές που τη χρειάζονται. Εν τω μεταξύ, μετά από αυτό, ενημερωθήκαμε από την ελληνική πλευρά ότι η επέμβαση με τις μονάδες εδάφους που προσφέρει η Αλβανία δεν είναι πλέον απαραίτητη γιατί έχει συμπληρωθεί από άλλες χώρες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Τι γελιοι που ειστε κάποιοι.. αλλα σας βαλαμε τα γυαλιά προχθες.. πρωτη φορα πολιτης στην ελλαδα πιανει λαθρομετανάστες και αυτος ηταν αλβανος!!

  2. Καμία βοήθεια από τους αλβαναραίους κατσαπλιάδες. Μακάρι κάποια στιγμή να έρθει μια πατριωτική κυβέρνηση και να τους διώξει όλους. Από τη στιγμή που πάτησαν εδώ άρχισε η εγκληματικότητα να παίρνει διαστάσεις. Μακριά από αυτή τη βρωμοφάρα.

  3. απο ανθελληνες αλβανους και τουρκορωσους δεν θελουμε βοηθειες

  4. Δυστυχώς φίλοι γείτονες… είναι χρόνια τα προβλήματα.
    Αν και δεν είστε όλοι υπεύθυνοι για αυτά, αλλά όπως η φωτιά καίει τα ξερά καίει και τα χλωρά…
    Θέλει χρόνο και καλή θέληση από όλους!

  5. Τους επιασε ο πονος τους πρεζεμπορους τουρκαλβανους.

  6. Kαλά έκαναν και αρνήθηκαν την βοήθεια από Αλβανία. Να κοπεί κάθε σχέση μαζί τους. Είναι μισέλληνες , φίδια και αχάριστοι. Να μην τους δοθεί άλλη ευκαιρία.

  7. ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΖΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΤΡΕΧΕ ΤΟ ΖΑΒΟ! ΤΩΡΑ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΕΙ.

  8. Ε ρε που καταντησαμε ,μέχρι και τα Αλμπανια να μας λυπούνται.

  9. Τουρκαλβανοι βαλτε την βοηθεια σας στον κ@λο σας.

  10. Αντε ρε κατσαπλιαδες, θα μας κανετε και υποδειξεις συμπεριφορας, που αν δεν σας μαζευαν εδω οι πασης φυσεως Σαμαραδες, θα σκαλιζατε το χωμα να βρειτε τιποτα για να φατε.

  11. Άντε ρε κατσαπλιάδες τηγανοκέφαλοι, σας πήρε ο πόνος για την Ελλάδα τώρα, καθάρματα.

  12. Για να σβήσουν φωτιές ή για να ανάψουν κι άλλες, τούς έστειλες, ρε ναρκέμπορα ;
    Ρε ουστ από κει, καθίκι, που μας το παίζεις και “αλληλέγγυος”, ενώ την ίδια στιγμή έχεις γεμίσει την Χώρα μας με όλα τα αποβράσματά σου που βρίσκονται πίσω από κάθε ληστεία, κάθε δολοφονία, κάθε μαφία …

Comments are closed.