Τα ελληνικά κόμματα εγκατέλειψαν τη Θράκη στους πράκτορες του Ερντογάν: Το ΚΙΕΦ συμμετέχει στις Ευρωεκλογές με 42 υποψηφίους

Κοινοποίηση:
Νέα εικόνα

Στις ευρωεκλογές συμμετέχει και το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, (ΚΙΕΦ), που ιδρύθηκε από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα, με 42 υποψηφίους, 25 εκ των οποίων είναι γυναίκες.

Οι υποψήφιες που έχουν στόχο να ακουστεί η φωνή των Τούρκων γυναικών της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη μίλησαν στην Τουρκική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (TRT).

Η Ελίφ Μολλά Ισμαήλ Μεμέτ, η οποία είναι η νεότερη υποψήφια βουλευτής του ΕΚ από το ΚΙΕΦ, είπε ότι ξεκίνησε αυτή την πορεία για να δείξει τη δυναμική παρουσία των γυναικών και των νέων στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΕΦ Σεβκάν Ταχσίνογλου είπε: «Όπως πιστεύω στη δύναμη όλων των γυναικών στον κόσμο, έχω επίσης ατελείωτη πίστη στη δύναμη των Τούρκων γυναικών της Δυτικής Θράκης».

Επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες έχουν σοβαρά προβλήματα στη Δυτική Θράκη, η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΕΦ Σεβτάπ Χιντ είπε: «Συμμετέχω στις εκλογές για άλλη μια φορά για να γίνω η φωνή των γυναικών μας».

Το ΚΙΕΦ ιδρύθηκε το 1991 από τον γιατρό Σαδίκ Αχμέτ, ο οποίος είναι γνωστός για τον αγώνα του για τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Το 2019 είχε λάβει 42,000 ψήφους σε σύνολο 5,650,000 ψηφισάντων (0.75%). Το 2014 είχε λάβει 40,000 ψήφους, σε σύνολο 5,715,000 ψηφισάντων (0.71%). Και το 2014 και το 2019 είχε έρθει πρώτο κόμμα στη Ξάνθη και τη Ροδόπη. Πρώτο κόμμα…
Τις προεκλογικές του εκστρατείες είχε ενισχύσει οικονομικά η Άγκυρα, οι Τούρκοι είχαν στελεχώσει μέλη του τουρκικού μηχανισμού στη Θράκη, ενώ τους είχαν διευκολύνει σημαντικά οι δύο ψευδομουφτήδες στη Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Φέτος, το ψηφοδέλτιο του ΚΙΕΦ απαρτίζουν -ως συνήθως- ακραιφνείς τουρκόφιλοι και τουρκοδίαιτοι υποψήφιοι (βλ. λ.χ. μεταξύ πολλών άλλων τον άτυπο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Χουσεΐν Μπαλτατζή, αλλά και τον “Πρόεδρο” της (καταργημένης) “Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής” Σεντάτ Χασάν).

Όμως, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και η Ευγενία Νατσουλίδου, εκ των (λίγων) υπερασπιστών της δήθεν “μακεδονικής εθνικής μειονότητας” και ηγετικό στέλεχος της ΑΜΚΕ “Μακεδονικής Κίνησης Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας «Κρστε Μισιρκοβ»”.

Στόχος του ΚΙΕΦ είναι η αύξηση του ποσοστού του (προσδοκεί να πάρει τις 6,000 ψήφους του Ουρανίου Τόξου), αλλά κυρίως η εμπέδωσή του ως κόμματος που εκπροσωπεί το σύνολο των δήθεν “αδικημένων” μειονοτήτων στην Ελλάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: