Τα επικίνδυνα βακτήρια που “φωλιάζουν” στο κινητό μας – Κάθε πότε πρέπει να το καθαρίζουμε

Κοινοποίηση:
vdvdvs

Το κινητό τηλέφωνο είναι ένα απαραίτητο και συνάμα βρώμικο αξεσουάρ.
Το κινητό τηλέφωνο αποτελεί απαραίτητο εργαλείο και αξεσουάρ για κάθε μας ανάγκη και επομένως το χρησιμοποιούμε σχεδόν παντού. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε, λοιπόν, είναι ότι μεταφέρουν πολλά και διάφορα βακτήρια, τα οποία θα μπορούσαν να καταστούν βλαπτικά για την υγεία μας.
Γιατρός από τη Ρωσία παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία και η οποία έδειξε εν ολίγοις ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι γεμάτα από «παθογόνα βακτήρια».
«Η έρευνα κοίταξε τα κινητά τηλέφωνα 30 ανθρώπων. Αποδείχθηκε ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, ένα smartphone μπορεί να περιέχει 18 φορές περισσότερα βακτήρια από τη λεκάνη της τουαλέτας και τα καζανάκι στις ανδρικές τουαλέτες» δηλώνει η Natalia Ochinskaya.

Μικροοργανισμοί, όπως οι σαλμονέλα, Escherichia coli, στρεπτόκοκκος, σταφυλόκοκκος, που υπάρχουν πιθανόν στα κινητά τηλέφωνα, μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από ασθένειες.

Προκειμένου να προστατέψουμε τον οργανισμό μας από τα βλαπτικά βακτήρια που «κουβαλά» το κινητό μας, καλό είναι να καθαρίζουμε το εξωτερικό της συσκευής του κινητού τηλεφώνου τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιβακτηριακά μαντηλάκια, αντιμικροβιακά προϊόντα για τον καθαρισμό των χεριών, αιθυλική αλκοόλη αραιωμένη σε νερό και άλλα πιο εξειδικευμένα προϊόντα για την απολύμανση των συσκευών» εξηγεί η γιατρός.
Παράλληλα, τονίζει ότι το κινητό δεν πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το ρεύμα στη διάρκεια του καθαρισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: