Τα θαύματα της επιστήμης – Κινέζοι δημιούργησαν νερό από το χώμα της σελήνης!

Κοινοποίηση:
darksidemoon-931x630

Κινέζοι επιστήμονες έχουν αναπτύξει μια καινοτόμο μέθοδο για την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων νερού, αξιοποιώντας το σεληνιακό έδαφος που συλλέχθηκε από την αποστολή Chang’e-5 το 2020. Αυτή η αποστολή σηματοδότησε την πρώτη φορά που οι άνθρωποι ανέσυραν δείγματα από τη Σελήνη μετά από 44 χρόνια.

 

Η ερευνητική ομάδα της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών διαπίστωσε ότι τα ορυκτά που περιέχονται στο λεγόμενο «χώμα του φεγγαριού» είναι πλούσια σε υδρογόνο. Όταν το υδρογόνο αυτό θερμαίνεται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, αντιδρά με άλλα στοιχεία και παράγει υδρατμούς, οι οποίοι μπορούν να συλλεχθούν ως νερό.

Αυτή η ανακάλυψη έχει σημαντικές προοπτικές για τη μελλοντική εξερεύνηση του διαστήματος, καθώς μπορεί να προσφέρει μια βιώσιμη πηγή νερού για τους αστροναύτες που θα ταξιδεύουν στη Σελήνη ή ακόμα και στον Άρη.

«Μετά από τρία χρόνια εις βάθος έρευνας και επαναλαμβανόμενης επαλήθευσης, ανακαλύφθηκε μια ολοκαίνουργια μέθοδος χρήσης σεληνιακού εδάφους για την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων νερού, η οποία αναμένεται να αποτελέσει σημαντική βάση σχεδιασμού για την κατασκευή μελλοντικών σεληνιακών επιστημονικών ερευνητικών σταθμών και διαστήματος. σταθμούς» δήλωσετο κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Όπως είναι ευνόητο η ανακάλυψη αυτή μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα στη προσπάθεια μόνιμης εγκατάσταση του ανθρώπου στη Σελήνη και στη κούρσα για την κατάκτηση της που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια με την Κίνα να έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με την Ρωσία για τη δημιουργία τα επόμενα χρόνια μιας μεγάλης επανδρωμένης βάσης στο φεγγάρι σε ένα εγχείρημα στο οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής πολλές χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Βενεζουέλα, η Νότιος Αφρική και το Πακιστάν.
Χρησιμοποιώντας τη νέα μέθοδο, ένας τόνος σεληνιακού εδάφους θα είναι σε θέση να παράγει περίπου 51-76 κιλά νερού, που ισοδυναμεί με περισσότερα από εκατό μπουκάλια νερού των 500 ml ή την ημερήσια κατανάλωση πόσιμου νερού 50 ατόμων, ανέφερε ο κινεζικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός.

 

Με πληροφορίες από: naftemporiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: