Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να προωθούν το ψευδές αφήγημα του «καρδιακού covid» για να εξηγήσουν τους υπερβολικούς θανάτους

Κοινοποίηση:
ξτυτ

Το CBS εντάσσεται στη χορωδία των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης που προωθούν το ψευδές αφήγημα ότι ο Covid είναι η αιτία μιας απότομης αύξησης των υπερβολικών θανάτων από καρδιακή ανεπάρκεια σε όλο τον κόσμο. Η έννοια του «καρδιακού Covid» έχει καταρριφθεί πλήρως από πολλές μελέτες, ωστόσο το ψέμα συνεχίζει να επιμένει λόγω της παραπληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης.

Το CBS εντάσσεται στη χορωδία των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης που προωθούν το ψευδές αφήγημα ότι ο Covid είναι η αιτία μιας απότομης αύξησης των υπερβολικών θανάτων από καρδιακή ανεπάρκεια σε όλο τον κόσμο. Η έννοια του «καρδιακού Covid» έχει καταρριφθεί πλήρως από πολλές μελέτες, ωστόσο το ψέμα συνεχίζει να επιμένει λόγω της παραπληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης.

Μια πρώιμη έκθεση που έθεσε σε κίνηση τους φόβους για τη σύνδεση Covid-καρδιοπάθειας δημοσιεύθηκε στο JAMA Cardiology στις 27 Ιουλίου 2020. Οι Γερμανοί ερευνητές υποστήριξαν ότι το 78% των ασθενών με Covid-19 που ανάρρωσαν πρόσφατα είχαν «μη φυσιολογικά» σημάδια στις μαγνητικές τομογραφίες της καρδιάς τους και το 60% εμφάνισε σημάδια φλεγμονής του καρδιακού μυός, μια κατάσταση γνωστή ως μυοκαρδίτιδα. Αυτοί οι εκπληκτικοί αριθμοί καλύφθηκαν από σχεδόν 400 ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η έκθεση έχει μέχρι στιγμής προβληθεί περισσότερες από 900.000 φορές – κάτι σπάνιο για ακαδημαϊκές εργασίες.

Λίγο μετά τη δημοσίευσή του ωστόσο, το έγγραφο δέχθηκε κριτική για στατιστικά και μεθοδολογικά σφάλματα. Τελικά υποβλήθηκε σε μια μακρά αλλά πολύ πιο ήσυχη διόρθωση, η οποία έδειξε ότι πολλές από τις ανωμαλίες ήταν μόνο οριακά πιο συχνές μεταξύ των ατόμων που ανάρρωσαν από το Covid-19 από ό,τι μεταξύ παρόμοιων ατόμων ελέγχου που δεν είχαν Covid-19.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός της ύπαρξης του καρδιακού Covid, εξυπηρετεί έναν χρήσιμο σκοπό, καθώς βοηθάει βολικά να αποσπαστεί η προσοχή από την πολύ πραγματική απειλή της μυοκαρδίτιδας που προκαλούν τα εμβόλια mRNA. Μελέτες δείχνουν άμεση σχέση μεταξύ του εμβολιασμού με covid, των ενισχυτικών εμβολίων και του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας, ειδικά σε νεότερα άτομα. Τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν να αγνοούν αυτές τις μελέτες υπέρ του ισχυρισμού για το καρδιακό covid.

Το ρεπορτάζ του CBS παρουσιάζει μια συσχέτιση ως απόδειξη της αιτιώδους συνάφειας: Η έκρηξη της καρδιακής ανεπάρκειας συνέβη παράλληλα με την πανδημία, επομένως, λένε ότι «πρέπει να είναι το covid» που προκαλεί τη ζημιά. Υπήρξε όμως ένα άλλο γεγονός που συνέβη επίσης παράλληλα με την έξαρση της καρδιακής ανεπάρκειας – Η εισαγωγή πειραματικών εμβολίων mRNA που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν στοιχεία για σημαντική αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων από τη συστολή του covid και δεν υπάρχουν ακόμη μελέτες που να χρησιμοποιούν ανεμβολίαστα άτομα ως ομάδα ελέγχου για να καθορίσουν αν τα εμβόλια βοηθούν ή βλάπτουν τις πιθανότητες ενός ασθενούς. Οι ιατρικοί αξιωματούχοι απλώς υποθέτουν ότι οι θάνατοι των νεότερων ανθρώπων οφείλονται στο ότι είναι «λιγότερο πιθανό» να έχουν εμβολιαστεί. Η παντελής απουσία αντικειμενικής επιστημονικής ανάλυσης έχει συμβάλει στην έλλειψη κατανόησης όσων συνεπάγονται γύρω από τους κινδύνους από τα εμβόλια έναντι των κινδύνων από τα εμβόλια. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν αποδείξει σταθερά ότι ενδιαφέρονται μόνο για την επανάληψη των θέσεων του κατεστημένου και την προστασία του status quo.

Γιατί οι ιατρικές αρχές δεν χρησιμοποιούν ανεμβολίαστα άτομα ως ομάδα ελέγχου για τις παρατηρήσεις τους; Γιατί συνεχίζουν να προωθούν υποθέσεις αντί για οριστικές αποδείξεις; Μπορεί κανείς να κάνει μόνο εικασίες, αλλά αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει την επιθυμία να αποκρύψουν ορισμένα ευρήματα και να παραπλανήσουν το κοινό αντί να αποκαλύψουν τα γεγονότα.

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: Zero Hedge

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: