Τα ρήμαξαν πάλι κουκουλοφόροι στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου – Αφύλακτη η δημόσια περιουσία παρά τις εξαγγελίες

Κοινοποίηση:
arthrou-emp

Άλλο ένα επεισόδιο βανδαλισμού δημόσιας περιουσίας σημειώθηκε στην Πολυτεχνειούπολη, στου Ζωγράφου, όπου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κτίριο της Πρυτανείας την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές.

Οι Αρχές προχώρησαν στις… συνήθεις προσαγωγές πέντε ατόμων, παρότι οι δράστες παραμένουν άγνωστοι όπως και οι ακριβείς συνθήκες της καταστροφικής επίθεσης.

Ένας φύλακας του κτιρίου φέρεται να ενημέρωσε την αστυνομία για την παρουσία κουκουλοφόρων, οι οποίοι έσπασαν τζάμια και έβαλαν φωτιά στο κτίριο Διοίκησης, πετώντας μολότοφ.

Η φωτιά προκλήθηκε στο κτήριο της Πρυτανείας, στην Πολυτεχνειούπολη, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής, με 15 πυροσβέστες, 5 οχήματα και εθελοντές να σπεύδουν στο σημείο για την κατάσβεση.

Τέτοια συμβάντα έχουν γίνει δυστυχώς συνήθη, καθώς η Πολυτεχνειούπολη παραμένει στην ουσία αφύλακτη και οι αρχές παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να δημιουργήσουν έναν κλοιό προστασίας για τη δημόσια περιουσία, ακόμα και σε σημεία υψηλού κινδύνου, όπως η Πολυτεχνειούπολη, η οποία είναι γνωστός χώρος δράστης των «γνωστών – αγνώστων».

Παραμένει άγνωστο – επί του παρόντος – αν οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν την φωτιά και εντός του κτηρίου, ωστόσο εξετάζεται και αυτό ως ενδεχόμενο.

Δείτε φωτογραφίες

emprismos__1_
emprismos__2_
emprismos__3_
emprismos__7_
emprismos__8_
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Με τα Ηλεκτρονικά προσωποποιημένα Εισητήρια που μας “επιβάλλουν” στα ΜΜΜ, έχουν την “λύση” να ελέγχουν και περιορίζουν το ποιος εισέρχεται στο Εκαπαιδευτικό Συγκρότημα, σε ποιό Κτίριο που εάν δεν έχει “δουλειά” δεν θα μπορεί,. σε ποιόν Οροφο, σε ποιά Αίθουσα, σε ποιό Δωματιάκι. Γιατί δεν το εφαρμόζουν; Για κομματικούς και μόνον λόγους θα υπέθετε κάθε καλοπροαίρετος. Για πρόκληση ζημιών, δαπάνες, προμήθειες, κύμμα ανασφάλειας κλπ θα σκεπτόταν κανείς πιό “προχωρημένα”. Όλα πιθανά.
    Είναι όμως απολύτως απίθανο να εισέρχονται “Εξωσχολικοί” καθώς και “αιώνιοι Φοιτηταί”. Γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να δίδεται μία ανοχή χρόνου, για πέραν της προβλεπομένης περιόδου Φοιτήσεως, π.χ., ένα μέγιστο όριο 18 μηνών, και από εκεί και πέρα να πρέπει να καταβάλλονται “Δίδακτρα” με προοδευτικά αυξανόμενο κόστος και εν τέλει στην συμπλήρωση διπλάσιου χρόνου, αποκλεισμός. Διατήρησις μόνον “δικαιώματος ” εξετάσεων με εύλογο κόστος. Άμεσο ξεβρώμισμα και εξασφάλισις σταθερών ασφαλών συνθηκών για τους υπόλοιπους. Και έξω από τους χώρους Διδασκαλίας Πολιτικές οργανώσεις και εκδηλώσεις..

Comments are closed.