Τα νερά στην Τουρκία «υποχώρησαν» μετά τους σεισμούς στη Σαντορίνη
Επιβεβαιώνεται ότι τα ερείπια που εμφανίστηκαν σε παραλία της βορειοδυτικής Τουρκίας όταν τραβήχθηκαν τα νερά λόγω σεισμικής δραστηριότητας στις Κυκλάδες είναι το αρχαίο ελληνικό λιμάνι Αδραμύττιο!
Τα βυθισμένα ερείπια ήρθαν στο «φως» στα παράλια της Μικράς Ασίας, στην Τουρκία, λόγω της μείωσης της στάθμης της θάλασσας εξ αιτίας της σεισμικής δραστηριότητας των ρηγμάτων που «κατάπιαν» τα νερά στο νότιο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, τα νερά «τραβήχθηκαν» 40 μέτρα και αποκαλύφθηκαν τα ερείπια του λιμανιού της αρχαίας ελληνικής πόλης, στην περιοχή Burhaniye του Balıkesir.
Η υποχώρηση των υδάτων προκάλεσε τη δημιουργία μικρών σχηματισμών κατά μήκος της ακτής, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να καταγράψουν τις εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Το Αδραμύττιο ή Αδραμύττιον (τουρκικά: Edremit, Εντρεμίτ) βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Μικράς Ασίας, στην επαρχία Μπαλικεσίρ, όπου και η έδρα μεγάλης Πτέρυγας Μάχης της τουρκικής Αεροπορίας.
Νοτιοανατολικά της αρχαίας Τροίας και απέναντι ακριβώς από την Λέσβο!
Το Αδραμύττιο ήταν πόλη της Αιολίδας, στην κορυφή του κόλπου του Αδραμυττίου, στο χωριό Ören στην πεδιάδα της Θήβας.
Είναι χτισμένη στο βάθος του ομώνυμου κόλπου, σε μικρή απόσταση από τις ακτές του. Η πόλη έχει πληθυσμό 50.464 κατοίκους σύμφωνα με εκτίμηση του 2009.
Ένας από αυτούς δήλωσε πως η θάλασσα υποχώρησε μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, αναφέροντας: «Η περιοχή είναι ήδη ρηχή, οπότε ακόμα και μια μικρή πτώση της στάθμης της θάλασσας γίνεται άμεσα ορατή. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό σχετίζεται άμεσα με τον σεισμό.»
Εκτός από τις καταγραφές των κατοίκων, τα ερείπια του λιμανιού απαθανατίστηκαν και από αέρος, πιθανότατα με τη χρήση drone, δίνοντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του αρχαιολογικού ευρήματος.
δεν ειναι η αρχαία Ελλάδα. ειναι αρχαία αλβανία με τα τεφαλ