«Τεστ του Μεσήλικα»- Σε τι επίπεδο βρίσκεστε;

Κοινοποίηση:
images

Μια νέα πρόκληση, γνωστή ως το «Τεστ του Μεσήλικα», έχει κατακτήσει το TikTok, καθώς υπόσχεται να αποκαλύψει τα επίπεδα της φυσικής κατάστασης των χρηστών.

«Η συγκεκριμένη πρόκληση, αποτελεί ουσιαστικά ένα τεστ ισορροπίας και ευλυγισίας, ενώ αξιολογεί τη δυνατότητα συγκέντρωσης, κίνησης και σταθερότητας, μέσα από ένα τεστ που απαιτεί την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εργασιών», εξηγεί ο Hardikkumar Unjia, φυσικοθεραπευτής από το Νιού Τζέρσεϊ.
Πώς θα κάνετε το Τεστ του Μεσήλικα

Ουσιαστικά, η πρόκληση αυτή απαιτεί να σταθείτε στο ένα πόδι, ξυπόλητοι, να σηκώσετε από το πάτωμα και να φορέσετε την κάλτσα και στη συνέχεια τα παπούτσια σας, τα κορδόνια των οποίων μάλιστα θα πρέπει και να δέστε, χωρίς να ακουμπήσετε το άλλο πόδι σας στο πάτωμα και χωρίς να χάσετε την ισορροπία σας. Έπειτα, πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία με το άλλο πόδι.

«Το να σταθείτε στο ένα πόδι χωρίς την υποστήριξη του άλλου είναι από μόνο του μια πρόκληση. Εάν προσθέσουμε και την απαίτηση να πάρετε τα παπούτσια σας από το πάτωμα και να τα φορέσετε, αυτό προσθέτει ένα νέα επίπεδο δυσκολίας», αναφέρει ο Unjia.
Πώς ερμηνεύονται τα αποτελέσματα του τεστ

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του τεστ, εάν δε μπορέσετε να ολοκληρώσετε τη δοκιμασία με επιτυχία, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως η ισορροπία και η σταθερότητα των κάτω άκρων σας δεν είναι καλή, ενώ παράλληλα πρόκειται και για μια πιθανή ένδειξη αδύναμου κορμού και γλουτών.

Αυτό, θα μπορούσε να σημαίνει πως δραστηριότητες όπως το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες και η διατήρηση μιας καλής στάσης σώματος ίσως να γίνουν πιο δύσκολες από ό,τι θα χρειαζόταν, με το πέρασμα του χρόνου.

Ένας τρόπος για να βελτιώσετε αυτές της ικανότητες είναι να χωρίσετε την πρόκληση αυτή σε μικρότερα βήματα και να κάνετε εξάσκηση στο καθένα, μέχρι να μπορείτε να το εκπληρώνετε με επιτυχία. Όταν μπορείτε να εκπληρώσετε το κάθε βήμα ξεχωριστά, προσπαθήστε να περάσετε το τεστ στο σύνολό του, μέχρι να τελειοποιήσετε τις επιδόσεις σας.

«Για παράδειγμα σε πρώτη φάση, μπορείτε απλά να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την ισορροπία σας στο ένα πόδι, καθώς σκύβετε να πιάσετε την κάλτσα και έπειτα το παπούτσι, χωρίς να φορέσετε τίποτα από τα δύο», συμβουλεύει ο Unjia.

Δείτε το βίντεο με το Τεστ του Μεσήλικα:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Κρίνεις ἐξ ἱδίων, μωρή γραικομπόχα φοραδα.Οὖτε θέλω νά φαντασθῶ τή μυρουδιά τῆς ἱχθυοαγορᾶς πού ᾽χει τό greek μ᾽νί σ᾽, ρέ μοῦφα.

  2. Κρίνεις ἐξ ἱδίων, μωρή γραικομπόχα φοραδα.Οὖτε θέλω νά φαντασθῶ τή μυρουδιά τῆς ἱχθυοαγορᾶς πού ᾽χει τό greek μ᾽νί σ᾽, ρέ μοῦφα.

  3. Το άρχισα αλλά λόγω μποχοβρωμύλιους κάλτσας ζαλίστηκα και εγκατέλειψα!

Comments are closed.