Τεχνητή Νοημοσύνη: Εξελίσσεται και φαίνεται έτοιμη να φέρει επανάσταση στη διαχείριση της κυκλοφορίας με πρόσχημα τις περιβαλλοντικές ανησυχίες

Κοινοποίηση:
1-110

Εξελίσσεται και φαίνεται έτοιμη να φέρει επανάσταση στη διαχείριση της κυκλοφορίας με πρόσχημα τις περιβαλλοντικές ανησυχίες

Θα γίνουν οι δρόμοι μάρτυρες μιας μεταμόρφωσης; Εξερευνώντας το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης

Η σημερινή κατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης εξελίσσεται και φαίνεται έτοιμη να φέρει επανάσταση στη διαχείριση της κυκλοφορίας με πρόσχημα τις περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Η Google βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της αλλαγής με την πρωτοβουλία “Πράσινο φως”, χρησιμοποιώντας ιδιόκτητο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για την ταχεία ανάλυση τεράστιων συνόλων δεδομένων που συλλέγονται από τους χάρτες Google. Η έμφαση δίνεται στην κατανόηση των μοτίβων και της ροής της κυκλοφορίας.

Αυτό το καινοτόμο σύστημα επιτρέπει στην Google να παρέχει στις αρμόδιες αρχές συστάσεις για τη βελτιστοποίηση του συγχρονισμού των φωτεινών σηματοδοτών στις διασταυρώσεις. Απώτερος στόχος είναι η ελαχιστοποίηση της διάρκειας που τα οχήματα περνούν σε ακινησία.

Κοιτάζοντας μπροστά, διαφαίνεται το ενδεχόμενο η τεχνητή νοημοσύνη να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της ρύθμισης της κυκλοφορίας, σηματοδοτώντας μια αλλαγή παραδείγματος στη διαχείριση των πόλεων.

Πιο αναλυτικά, το λογισμικό της Google υπερβαίνει τη βασική ανάλυση, προτείνοντας προσαρμογές στη διάρκεια των πράσινων και κόκκινων φώτων, καθώς και προτάσεις για αλλαγές στη ροή της κυκλοφορίας – είτε για τη διατήρησή της είτε για τη διακοπή της. Επιπλέον, προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το ποιοι δρόμοι διασταύρωσης θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Οι προτάσεις αυτές παρουσιάζονται στη συνέχεια στους διαχειριστές των φωτεινών σηματοδοτών, οι οποίοι διατηρούν την εξουσία να τις εφαρμόσουν ή να τις απορρίψουν. Ωστόσο, η πορεία παραπέμπει σε ένα μέλλον όπου η τεχνητή υπερ-νοημοσύνη, μόλις αναλάβει τον έλεγχο, θα λαμβάνει αυτόνομα αυτές τις αποφάσεις.

Αυτό το πρωτοποριακό έργο είναι ήδη σε λειτουργία, έχοντας σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών σε περίπου 70 διασταυρώσεις σε 12 μεγάλες παγκόσμιες πόλεις, όπως το Αμβούργο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σιάτλ και το Μάντσεστερ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Να δούμε τι θα γίνει, όταν αρχίσουν οι πιτσιρικάδες haker, να παίζουν με το σύστημα!!!!!

  2. Μήν ξεχνατε τό κάζο του Elon Musk με τά αυτοκινητα Tesla που χρησιμοποιησαν ΤΝ για οδηγηση χωρίς οδηγο !

Comments are closed.