Τζουμέρκα: Η ανομβρία έφερε στο φως τον βυθισμένο οικισμό Φάγκο στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου

Κοινοποίηση:
610ec352-image1

Η λειψυδρία οδήγησε στην αποκάλυψη ενός ολόκληρου οικισμού στο φράγμα Πουρναρίου πριν από 43 χρόνια στα Τζουμέρκα. Η στάθμη του νερού στο φράγμα του Πουρναρίου στα Τζουμέρκα κατέβηκε και ο βυθισμένος οικισμός Φάγκος αποκαλύφθηκε 43 χρόνια μετά.

Πέτρινα σπίτια βυθισμένα στη λάσπη. Το σχολείο που κάποτε υποδεχόταν τουλάχιστον 100 παιδάκια βγήκε στην επιφάνεια. Η εκκλησία που μόλις το νερό άρχισε να την σκεπάζει οι κάτοικοι πήραν ό,τι πολύτιμο υπήρχε και το μετέφεραν στο καινούριο χωριό.

Η στάθμη της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου, λόγω της ανομβρίας, έχει πέσει τουλάχιστον 10 μέτρα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικοι στο καφενείο της περιοχής. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, λένε και επισημαίνουν πως έχει να βρέξει πολλούς μήνες, από τον περασμένα Απρίλιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Για να αντιμετωπίσουμε την “Ανομβρία” χρειαζόμαστε υδρο/αρδευτικά έργα σε όλη την επικράτεια τα οποία δεν γίνονται (ούτε υπάρχει και πλάνο). Η κυβέρνηση του Κούλη (πάμε και που βγει) το μόνο που κάνει ειναι να μας μιλάει για “κλιματική αλλαγή” αλλά δεν κάνει τίποτα με τις υποδομές αντίθετα αφήνει τα πάντα ασυντήρητα με αποτέλεσμα να καταρρέει η πρωτογενή παραγωγή, και να γεμίζει την Ελληνική γη με Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Από την άλλη έχει ρημάξει στους φόρους τον κοσμάκη για ένα ανύπαρκτο σε όλα κράτος.

Leave a Response