Τζο Μπάιντεν: Κι άλλο… χαρτζιλίκι στην Ουκρανία, ύψους 425 εκατ. δολαρίων

Κοινοποίηση:
Zelensky-funny

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, είχε σήμερα μια σημαντική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το κύριο θέμα της συζήτησης αφορούσε τις προσπάθειες για την ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία.

 

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει διάφορους τύπους στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως βλήματα αέρος-εδάφους και τεθωρακισμένα οχήματα. Επιπλέον, παρέχεται και άλλος εξοπλισμός που σχετίζεται με την αντιαεροπορική άμυνα, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητες της Ουκρανίας να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να συμμετάσχει αύριο στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ. Αυτή η συνάντηση είναι κρίσιμη καθώς οι σύμμαχοι θα εξετάσουν περαιτέρω τρόπους υποστήριξης της Ουκρανίας. Νωρίτερα σήμερα, ο Ζελένσκι παρουσίασε το «σχέδιο νίκης» του, στο οποίο ζητά από τους συμμάχους του να τον υποστηρίξουν στην προσπάθειά του να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία μέσα στο επόμενο έτος.

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΠΟΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Leave a Response