Τζόρτζια Μελόνι: Η συμφωνία Ιταλίας-Αλβανίας θα περιορίσει τη δράση των διακινητών ανθρώπων

Κοινοποίηση:
Meloni_up

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους της Ρώμης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τόνισε τη σημασία της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με την Αλβανία για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Αυτή η στρατηγική στοχεύει να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για τους διακινητές ανθρώπων, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να προσφέρουν εγγυήσεις σχετικά με τον τελικό προορισμό των μεταναστών.

 

Η Μελόνι επισήμανε ότι η κύρια προτεραιότητα της ιταλικής κυβέρνησης είναι να προλαμβάνονται οι αναχωρήσεις παράτυπων μεταναστών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πολιτική αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προσπαθειών για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα.

Αυτή η προσέγγιση δείχνει τη δέσμευση της Ιταλίας να συνεργαστεί με γειτονικές χώρες και να εφαρμόσει μέτρα που θα περιορίσουν τις ροές των παράτυπων μεταναστών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών.

Σε σχέση τέλος, με το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το ‘Ασυλο, η Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με την Rai, επεσήμανε ότι «πρέπει να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στην αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης» και πως «σε ό,τι αφορά την εξωτερική διάσταση, πρέπει να καταβληθούν κι άλλες προσπάθειες με στόχο τη μόνιμη συνεργασία με τις χώρες διέλευσης και καταγωγής, προσφέροντας επίσης κίνητρα για τη νόμιμη μετανάστευση, αλλά και καταπολεμώντας την δράση του οργανωμένου εγκλήματος στη διακίνηση ανθρώπων».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response