Την Δευτέρα ξεκινάει ο εμβολιασμός για τους άνω των 85 ετών – Το ραντεβού και το μήνυμα

Κοινοποίηση:
εμβολιασμος

Όλα όσα είπε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 85 ετών που ξεκινά από τη Δευτέρα. Πότε παίρνουν σειρά οι ευπαθείς ομάδες.

Ξεκινά τη Δευτέρα ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 85 ετών.

Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Γεωργαντάς όσοι είναι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν από Δευτέρα μήνυμα για το πού εμβολιάζονται.

 «Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο».

Οι άνω των 85 ετών πολίτες, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Θα λάβουν το σχετικό SMS και μόνον αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα τους υποδειχθεί μέσω του μηνύματος.

Ο εμβολιασμός που θα ξεκινήσει από Δευτέρα, θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμού. Πρόκειται για περίπου 100.000 άτομα και θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Όταν ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες, τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο και η αποστολή των SMS 13034

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας, εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή, ή αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034). Από τον Ιανουάριο 2021 μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό.

Εφόσον είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνει αυτόματα ένα sms/email με το προκαθορισμένο σημείο ραντεβού, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Μαζί με τις πληροφορίες του ραντεβού λαμβάνει ειδικό κωδικό επαλήθευσης και σχετικό link, στο οποίο μπορεί να επιβεβαιώσει και να οριστικοποιήσει το ραντεβού του.

Ο εμβολιασμός είναι δωρεάν και θα γίνεται στα οργανωμένα εμβολιαστικά κέντρα, όπου θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό του πολίτη και μετά τον εμβολιασμό θα παραμένει γύρω στα 15 λεπτά για πιθανές ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 χορηγείται σε δύο δόσεις με μεσοδιάστημα 21-28 ημέρες με σκοπό να είναι αποτελεσματικά.

Πώς θα ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση για ραντεβού
Η διαδικασία:

– Μπαίνετε στο gov.gr
– Επιλέγετε Υγεία και πρόνοια-> Φάκελος υγείας-> Άυλη συνταγογράφηση
– Είσοδος στην υπηρεσία

Για να ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση, θα χρειαστείτε:

– τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
– τον ΑΜΚΑ τον δικό σας ή/και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών σας
– τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή/και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail)
– Εάν ο ασφαλισμένος δεν θυμάται τον ΑΜΚΑ, μπορεί να τον αναζητήσει, πατώντας Εύρεση ΑΜΚΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μάλιστα. Αποχαιρετήστε τους ηλικιωμένους σας των 85 ετών , τους καλούν για ευθανασία.

  2. Τι θα γίνει μ’ αυτά τα εμβόλια, συνεχίζουν να εμβολιάζονται παρά όλο δεν έχουν πάρει τελική έγκριση;Πάντως,τα γεροντάκια , όχι την επομένη μέρα αλλά μέσα σε λίγες ώρες θα πέφτουν κάτω σαν τσαμπιά απο σταφύλια.Ο πρώτος που το έκανε ζωντανά, με φυσιολογικο ορό το έκανε, θα του το μπήξουν σε ανύποπτη στιγμή και δε θα καταλάβει τίποτα και θα πουν ότι πήγε απο γεράματα.

Comments are closed.