Τιμολόγια ρεύματος: Ερχονται αυξήσεις έως και 20% τον Ιούλιο

Κοινοποίηση:
timologia-reumatos1

Τσιμπημένες τιμές κατά 20%, σε σχέση με τον Ιούνιο, μεσοσταθμικά, αναμένονται στα τιμολόγια του ερχόμενου μήνα που θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα από τους παρόχους. Αυτό προμηνύει η μέχρι σήμερα πορεία των τιμών στην χονδρεμπορική αγορά καθώς η μέση τιμή στην αγορά ρεύματος εκτοξεύθηκε τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μάιο, από τα 81,08 ευρώ/μεγαβατώρα στα 100,43 ευρώ/μεγαβατώρα.

Είναι ενδεικτικό πως στο ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας οι τιμές του ρεύματος ξεφεύγουν. Την Τρίτη 25 Ιουνίου η μέση χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην ελληνική αγορά σκαρφάλωσε στα 131,74 ευρώ/μεγαβατώρα. Σε γενικές γραμμές, τον Ιούνιο η χονδρεμπορική τιμή δεν έπεσε κάτω από τα 90 ευρώ/μεγαβατώρα με εξαιρέσεις τις δύο τελευταίες ημέρες που σημείωσε βουτιά στα 54,28 ευρώ/μεγαβατώρα και 79,15 ευρώ/μεγαβατώρα αντίστοιχα. Το φυσικό αέριο συμμετέχει κατά 25,94% στην ηλεκτροπαραγωγή έναντι 54,27% των ΑΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς φυσικού αερίου στο ολλανδικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (TTF) αν και απέχουν από τα υψηλά της ενεργειακής κρίσης, έχουν πάρει την ανηφόρα το τελευταίο διάστημα (κυμαίνονται μεταξύ 34,5-36,5 ευρώ/μεγαβατώρα). Οι αναταράξεις στις τιμές του φυσικού αερίου στο TTF συμβάλλουν τα μέγιστα στην απογείωση των τιμών στην ελληνική χονδρεμπορική αγορά ρεύματος καθώς το φυσικό αέριο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ενεργειακού μίγματος.

Το καλοκαίρι, σε κάθε περίπτωση, προμηνύεται καυτό για τις τσέπες των καταναλωτών με τις αιτίες να ποικίλουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Και καμμενη σαχαρα κωλογεννητριων και +20%! Κατι παει στραβα εδω! Κουλη που το δινεις στο λουκανικο φρανκφουρτης πουχει κλασει ενεργειακες μεντες απο τους Ρωσους?!

  2. Καρτέλ !
    Αυτά έχουν οι Ιδιωτικοποιήσεις!
    Πουλάνε ρεύμα με το δίκτυο της ΔΕΗ – ελληνικού λαού και αισχροκέρδουν!
    Για το “καλό” μας!

  3. 500 % να αυξηθεί.
    Να δω πότε θα βάλουμε μυαλό.
    Αλλά ξέχασα… Συγνώμη.
    Το ζόρι μας είναι πότε και που θα πάμε διακοπές…..

  4. Υδροηλεκτρικα πάρκα, αιολικά και φωτοβολταϊκά. Γέμισε η χώρα από τις δύο τελευταίες κατηγορίες..
    Αυξήθηκαν οι τιμές, επάρκεια δε λες με τόσες διακοπές και οικολογία ούτε καν.. Καίγονται δάση για να μπουν κ όταν μπουν ανεβάζουν 1-2 βαθμούς τη θερμοκρασία..
    Πάρτε και πανάκριβες ηλεκτρικές συσκευές για οικονομία…
    Τελικά το iq είναι κάτω από το όριο και η λογική κρίση έχει γίνει μπλέντερ…
    Κατάντια Ελλαδα μου…

Leave a Response