Τι γίνεται καλέ; Εθνική αντίσταση από τη Βανδή με τον αριστεριστή γκόμενο; – Ακύρωσε συναυλία στην Τουρκία

Κοινοποίηση:
3110407

Κάτι χάσαμε σε όλο αυτό; Η Δέσποινα Βανδή θέλησε να κάνει εθνική αντίσταση; Η Δέσποινα που έχει στο πλάι της ως σύντροφο τον αριστεριστή Βασίλη Μπισμπίκη; Θα τρελαθούμε τελείως…

Για την ιστορία, η Βανδή ακύρωσε προγραμματισμένη συναυλία στη Σμύρνη, όταν διαπίστωσε πως στον χώρο υπήρχαν αναρτημένες αφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ. Μάλιστα, στη συνέχεια η Δέσποινα Βανδή δέχτηκε δριμεία επίθεση τόσο από τους διοργανωτές της συναυλίας, όσο και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο βήμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέβηκε η πρόεδρος του παραρτήματος του τουρκικού Ιδρύματος στην περιφέρεια της Σμύρνης, Γκιουλνούρ Σονμπαϊρακτάρ, ανακοινώνοντας ότι η Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν θα εμφανιστεί και θα επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου σε όποιους από τους θεατές το επιθυμούν.

Τον λόγο πήρε η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, λέγοντας ότι η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ». Ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

«Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα» προσέθεσε η δήμαρχος και, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV.

Η ίδια συνέχισε εμφανώς εκνευρισμένη: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία. Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη».

Στη σκηνή εμφανίστηκε τελικά η χορωδία του Ιδρύματος TEV, η οποία μαζί με το ακροατήριο τραγούδησε το «Εμβατήριο της Σμύρνης», τον ύμνο που έχουν υιοθετήσει κυρίως οι εθνικιστές κεμαλιστές και εξυμνεί την είσοδο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη και την ήττα του ελληνικού στρατού το 1922.

Η γνωστή τραγουδίστρια με ανάρτηση στο Instagram έδωσε τη δική της απάντηση λέγοντας πως την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

vandi

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

26 Σχόλια

  1. Σιγά τι έκανε η βρώμα… Δήθεν για να γίνει ειδηση. Όταν μέσα από τα βιντεοκλίπ της περνά κρυφά μυνήματα, χλευάζει και περιφρονεί πατριδα-θρησκεια και οικογένεια δεν την πειράζει;

  2. Η Βανδή έχει τα αρχιδια που λείπουν από τον Ρέμο, τον Νταλάρα και την Γλυκερία.Τι δουλειά έχει ο Κεμάλ στη συναυλία;Αυτά τα γυφτιλικια μόνο αυτοί τα κάνουν.Ειναι σαν να έρθει εδώ Τούρκος τραγουδιστής και να βάλουμε εμείς τον Νικηταρά σε αφίσα.Οχι ρε τουρκαλαδες, η αλήθεια δεν αλλάζει. Στην τελική ο Νικηταράς και ο Κολοκοτρώνης ήταν σε άμυνα των ελληνικών εδαφών και όχι αιμοσταγείς κατακτητές γυπες.

  3. Κάποιες φοράνε παντελόνια, κάποιοι φοράνε στριγκάκια. Αυτά συμβαίνουν όταν Πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι ο αυτονόητος, όπως και ΠτΔ δεν είναι αυτός που θα έπρεπε. Ας το κάναμε εμείς με γιγαντοαφίσα του Κολοκοτρώνη και λοιπών τουρκοφάγων, του Βενιζέλου και με γιγαντοσημαία ελληνική χωρίς την ύπαρξη αντίστοιχης τουρκικής. Αλλά δεν φταίνε τα τουρκομογγόλια. Φταίνε αυτοί που τους ανέχονται και στηρίζουν, φταίνε αυτοί που τους έχουν αφήσει ατιμώρητους για εγκλήματα όπως αυτά στην Κύπρο. Είναι οι ίδιοι που για να μαζέψουν χρήματα και να τα δώσουν στην Ουκρανία(Πυθίες προνοητικοί βλέπεις), έφεραν την κρίση στην Ελλάδα από το 2009 μέχρι το 2019 με εντολές του γκάβακα αμερικανού από το 2008. Τα ίδια χρήματα δλδ τα 200 δις για τα οποία μας έβαλαν στο ΔΝΤ, δίνουν σήμερα σε διάφορες μορφές χωρίς δεύτερη σκέψη στην Ουκρανία επειδή υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και επειδή οι Ουκρανές είναι ξανθιές γαλανομάτισσες όπως τους Άγγλους και όπως είπε αυτό στο χαζός δημοσιογράφος στο BBC. Όλα αυτά τα έχουν πάρει πρέφα ακόμα και οι γυφτοσκοπιανοί και Αλβανοί οπαδοί του Ράμα και μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Όταν βλέπουν πολιτικούς που κυβερνούν την χώρα και τους ενδιαφέρουν μόνο οι μπίζνες της οικογένειάς τους, όταν βλέπουν Έλληνες να ψηφίζουν και να βγάζουν κυβερνήσεις ανθελλήνων προδοτών, όταν ακούν μεγάλους πολιτικούς που ήδη κυβερνούν να λένε στην Θράκη ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν εάν δεν τους ψηφίσουν, να γνωρίζετε ότι τα χειρότερα και το πλήρες ξεπούλημα, υποταγή έρχονται σύντομα. Τι να σου κάνουν δυο μοίρες Φ35 και Ραφάλ. Για τα τσίρκο μεντράνο μαζί με τα έξτρα αγήματα του Δένδια θα είναι και για καμιά συνοδεία

  4. Ναι μεν αλλά.
    Μπράβο της, αλλά όπως είπε το έκανε για την …καριέρα της.
    Οπότε, άντε με τους άλλους κι εσύ..

  5. μπορει μουσικα να ειναι πατος και στα προσωπικα ο ορισμος του παραδειγματος προς αποφυγην,εδω ομως μπραβο της ,ξεβρακωσε τους σφαγεις των λαων

  6. Μπράβο της πολύ σωστά έπραξε και δεν εμφανίστηκε, ούτε ίσα με την γόβα της δεν την φτάνουν κάτι πολιτικά μηδενικά της χώρας.

  7. Αξιοπρεπεστάτη η συμπεριφορά της κ. Βανδή, αν και δεν με ενθουσιάζουν τα τραγούδια της. Μακάρι οι σημερινοί κυβερνώντες την Ελλάδα και το λοιπό πολιτικό προσωπικό να επεδείκνυαν παρόμοια εθνικά υπερήφανη, θαρραλέα, πατριωτική , χωρίς υπόγειες, αντεθνικές διεργασίες στάση. Χίλια ΜΠΡΑΒΟ στη συγκεκριμένη!

  8. Αν το έκανε αυτό, μπράβο της. Γενικά δεν την πάω πολύ αλλά τώρα αρχίζω να την συμπαθώ ιδιαίτερα. Όχι σαν τον άλλον, τον ανόητο, τον Ρέμο, που είχε πει πως είναι πολύ περήφανος που ο Κεμαλ κατάγεται από το χωριό του. Φτου του το σιχαμα. Τζάμπα να μου δίνανε πρώτο τραπέζι πίστα στο κέντρο που τραγουδάει, δεν πρόκειται να πάω, γιατί αν πήγαινα δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συγκρατηθώ και να μην τον φτύσω.
    Όσο για τους Τουρκαλαδες, τι λένε μωρέ;;; Μας σφάξανε, μας βιάσανε, μας λεηλατήσανε, μας βασανίσανε και κλέψανε τα εδάφη μας και έχουν μούτρα και μιλανε για αγάπη μεταξύ μας;; Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ακόμα έχουν εδαφικες απαιτήσεις. Ποτέ θα βρεθεί καποιος να τους πει πως η γη που πατάνε δεν τους ανήκει, αλλά ανήκει σε εμάς εδώ και χιλιαααδες χρόνια.
    Ουστ κοπρόσκυλα. Ουστ ρεεεε

  9. Ας μην πηγαίνε καθόλου. Να τους πεις μέσα στη χώρα τους να κατεβάσουν τη σημαία τους είναι αδιανόητο.

  10. Μην βιάζεστε να την εκθειασετε κ να την κάνετε ηρωίδα. Η ίδια δήλωσε ότι δεν ήθελε να δώσει πολιτική χροιά στην συναυλία της αλλιώς αν είχε μπέσα δεν θα πατούσε το πόδι της στην αιματοβαμμένη Σμύρνη για να τραγουδήσει με ξωβυζο αν σέβονταν τους προγόνους μας δηλ κ θα έλεγε όπως ο Μπιλαρος ξεκάθαρα εγώ για τους σφαγείς των προγόνων μου δεν τραγουδάω!Αλλά τα πράγματα.

    1. στον κοινωνικό & ηθικό πάτο που έχουμε πιάσει και μας έχουν καταντήσει οι πολιτικοί υπάλληλοι ξένων συμφερόντων…’εστω και η παραμικρή εθνικά σωστή κίνηση ειδικά από μοντέρνους δήθεν ψευτοαριστερούς καλλιτέχνες πρέπει να την επιβραβεύουμε, ας το πάρουνε απόφαση οι “καλλιτέχνες” μας ότι οι βρωμότουρκοι είναι εθνικιστές και φανατικοί και ας αφήσουν τις αρπαχτές και το κλίμα συνεργασίας … παρόλα αυτά έκανε το σωστό την τελευταία στιγμή

      1. Δεν μπορώ να επαινέσω κάτι που δεν είναι αληθινό διότι θα ομοιασω με δαυτους . Τώρα έκανε λες το σωστό την άλλη φορά αν δεν το κάνει θα βγείτε να την βρίζετε; όχι οποίος έχει μπέσα ξηγιεται από την αρχή . Το ναι μας θα είναι ναι και το όχι μας όχι .

        1. Ξεκάθαρα πρέπει να είμαστε απόλυτοι σε κάποια πράγματα συμφωνώ, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν είναι μαύρο άσπρο, κακώς πήγε εξαρχής , θα έπρεπε να ξέρει και αυτή και άλλοι τραγουδιστές τι εστί Τουρκία και να σέβονται την ιστορία μας…αλλά αφού πήγε για να πάρει χρήματα ή γιατί πίστευε ότι κάνει καλό στην καριέρα της …έστω την τελευταία στιγμή δεν θέλησε να ταυτιστεί με τους φονιάδες των προγόνων… ε κάτι είναι και αυτό … δυστυχώς εκεί φτάσαμε

          1. Κατάλαβα τι εννοείς καλέ μου άνθρωπε όμως και πάλι θα σου πω ακόμη και με αυτήν την τοποθέτηση σου πως νερό στο κρασί μας δεν βάζουμε σε τέτοια ειδικά ζητήματα αν έχουμε συνείδηση όχι μόνον εθνική αλλά και ανθρώπινη. Σκέψου δηλαδή αν κάποια συνάδερφος της την ημερομηνία της γενοκτονίας των Αρμενίων διοργάνωνε συναυλία στην Τουρκία …τι θα έλεγε άραγε η συγκεκριμένη περσόνα;
            Υποκρισία φίλε μου υποκρισία…Θεός το χρήμα και για την δόξα δεν υπολογίζουν τίποτα.

  11. ο Δένδιας, η Σακελλαροπούλου και ο Κούλης, αφήνουν την πρόεδρο Σαλιάροβα και τους σκοπιανούς να περνούν ανενόχλητοι από τα σύνορα και να κάνουν πλίτσι πλίτσι στα Πόζαρ, Χαλκιδική κλπ κλπ κλπ. Μακάρι να της έμοιαζαν στο μικρό της δακτυλάκι. Και έχουμε και τα βρ@μοκάναλα που επανέφεραν τουρκικές σαπιλοσειρές. Καλά πάμε

  12. διαφωνώ μαζί της με τη διαμάχη που είχε παλιότερα με τον Νότη, γιατί είπε το νεοταξικό “ποίημα” η Βανδή για να έχει δουλειά στην τηλεόραση.. διαφωνώ με τις υπερβολές της στην προσωπική ζωή αλλά την παραδέχτηκα τώρα διότι και για εθνικούς λόγους αλλά και για το συμφέρον της κράτησε μία σωστή στάση , φτάσαμε να επιβραβεύουμε τα αυτονόητα σε μία χώρα με επαγγελματίες προδότες πολιτικούς… και έχει και φωνάρα

  13. Μπραβο για την ενεργεια σου.Εβαλες κατω απο την γοβα σου πολλους ψευτο πατριωτες ψευτο ελληνες.Ευγε !!!!

  14. ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.
    ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ!!!!!!!!!!!!!!! ΕΥΓΕ!

  15. Μπραβο της. Κανέναν δεν πρέπει να υποτιμαμε. Αυριο μπορεί να γίνει πόλεμος με την Τουρκία, υπό την καθοδήγηση των Κεμαλιστών και να το έχει βαρος στη συνείδησή της

  16. Δε σηκώνει μ@λ@κίες η κυρία Μαλέα 😂

  17. …Ποιά με τους Μογγόλους, βρέθηκε επιτέλους και μια γυναίκα που κάνει για 1000 ψευτοπολιτικούς που φοράνε ζαρτιέρες και τους τα έχωσε. Δέσποινα από σήμερα είμαι θαυμαστή σου.

  18. Τι δουλεια ειχες μωρη μαγδαλω στην σμυρνη?

Comments are closed.